Friday, June 16, 2017

PyeongChang 2018 : Stadium and Tourist Attractions in Jongseon

Hari ni, I nak share satu lagi tempat yang menarik dan cantik kat Korea Selatan. Bila dengar nama tempat ni, terus rasa macam tradisional sangat tempatnya. Mungkin kerana tempat ni ada kaitan dengan Arirang. Siapa yang rajin tengok drama Korea, mesti pernah dengar pasal Arirang. Tempat yang I maksudkan ialah JEONGSEON.

Jeongseon is a county in Gangwon Province, South Korea. Tempat ni terkenal kerana ia merupakan tempat lahirnya "Jeongseon Arirang" iaitu sebuah lagu tradisional masyarakat Korea. Ia juga merupakan tempat kelahiran aktor terkenal Won Bin dan juga pemain bola sepak Seol Ki-hyeon.

Area
1,220.67 km2 (471.30 sq mi)

Population
35,804 (2010)

Annual Weather Averages
10.3℃ (-6.2℃, 24.3℃)

Symbols of county
Donggang pasque-flower, Kestrel


Sebelum kita bercerita tentang tempat-tempat menarik di Jeongseon, apa kata kita tengok dulu satu stadium di sini. Stadium ni akan menjadi pusat acara untuk temasya PyeongChang 2018 Olympic Winter Games nanti.


Jeongseon Alpine Centre 정선 알파인 경기장 

Jeongseon Alpine Centre is an alpine skiing area being developed in South Korea. It is located on the site of Gariwang mountain, in the township of Bukpyeong in the county of Jeongseon.

Jeongseon will be a venue for the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, hosting the alpine speed events of Downhill, Super-G, and Combined. It will accommodate 6,000 spectators. The technical events of slalom and giant slalom are scheduled for Yongpyong Resort.

The men's downhill starts at an elevation of 1,370 m (4,495 ft), with a course length of 2.857 km (1.775 mi), to a finish area at 545 m (1,788 ft). The vertical drop of 825 m (2,707 ft) surpasses the minimum drop of 800 m (2,625 ft) required by the International Ski Federation (FIS). The venue Gariwang mountain is one of the most remote areas in South Korea. The centre officially opened in 2016 on January 22, two weeks prior to its first events, men's World Cup speed events.


TEMPAT-TEMPAT MENARIK DI JONGSEON


AURAJI RIVER


Auraji ialah nama sebuah tasik yang menjadi ilham kepda lagu Jeongseon Arirang. Kawasan ini terkenal dengan keindahan alam sekitarnya yang berbukit bukau dan air yang jernih. Nama "Auraji" itu terbit daripada perkataan ‘어우러지다 eoureojida,’ yang bermaksud "berjumpa". Untuk pengetahuan, air dari Pyeongchang dan Samcheok akan "berjumpa dan bersatu" di kawasan ini.

Part of the upper stream of Namhangang River, Auraji was a famous starting point of log rafts transporting timber to Hanyang, the original name of Seoul. The lyrics of Jeongseon Arirang reveal the sadness and longing of a woman awaiting her husband who left for business to a far-away place or left to transport timber.

Sekarang, ramai pelancong ke sini untuk menikmati keindahan alam semulajadi sambil melihat simbol seorang perempuan yang sedang merenung ke arah sungai, seperti menantikan seseorang.

Location 69, Auraji-gil, Jeongseon-gun, Gangwon-do


JEONGSEON 5 DAY MARKET


Okay. Kat South Korea ni lain sikit tau. Kalau korang nampak "5 day market", tak bermakna pasar tu buka 5 hari seminggu. Tapi ia bermaksud pasar tu buka selang 5 hari. Kali pertama I dengar tentang pasar macam ni ialah masa baca info pasal Jeju.

Berbalik kepada Jeongseon 5 day market, ia dibuka setiap 2hb, 7hb, 12hb, 17hb, 22hb dan 27hb setiap bulan. Di pasar tersebut, korang boleh merasai pengalaman kesibukan "Korean Folk Market" dan membeli hasil tani dengan harga yang murah. Kalau pergi, jangan lupa cari Goraengji. Goraengji ni ialah sejenis sayur yang tumbuh di kawasan gunung atau kawasan yang berada di paras 500 - 700m dari paras laut.


Di sini juga, korang boleh menyaksikan persembahan muzikal bertajuk "Pan Arirang" di Arirang Center. Persembahan ini dibahagikan kepada 3 segmen. Boleh la korang tahu serba sedikit tentang Arirang.

Location 58-1, Bibong-ro, Jeongseon-eup, Jeongseon-gun, Gangwon-do


ARII HILLS : BYEONGBANGCHI SKY WALK
AND ZIP WIRE

Byeongbangchi Observartory terletak di antara Gyuram-ri dan Buksil-ri di Jeongseon-eup dan ia menawarkan pemandangan yang sangat memukau Pulau Bamseom yang mempunyai bentuk seperti Semenanjung Korea yang dikelilingi oeh sungai Donggang.


Byeongbangchi Skywalk experience offers a thrilling experience as it gives a feeling of walking in the sky thanks to the tempered glass on the ‘U’ shaped structure (11m) projected from the cliff at altitude of 583m. From this observatory, tourists can see the beauty of Bamseom Island and Donggang River, making it an attractive point to visit.

Location 225, Byeongbangchi-gil, Jeongseon-gun, Gangwon-do
Admission Fees Adults (ages 19-64) 2,000 won / Teenagers & Children (ages 7-18) 1,000 won / Zip wire Fees 40,000 won


JEONGSEON RAIL BIKE


The rail bike in Jeongseon Auraji is a new type of leisure sport that combines biking along a railway and scenic views. The sport makes use of an abandoned railway track that runs from Jeongseon Auraji to Gujeol-ri. The total track is 7.2 kilometers long and is a continuous descent that is easy to ride along clean valley waters and crimson red foliage. At the boarding area in Gujeol-ri Station, there is a café named ‘A Grasshopper’s Dream.’ Housed in a train, the café is the shape of a grasshopper. The rail bike starts in Gujeol-ri station and ends in Auraji Station. Ride at a slow speed of 15kph to enjoy the surrounding scenery. On the way back, you will return to Gujeol-ri on a free train for a comfortable ride with a view.

Location 745, Nochusan-ro, Yeoryang-myeon, Jeongseon-gun, Gangwon-do Admission Fees [2-seaters bike] Individual 25,000 won / Group 22,500 won [4-seaters bike] Individual 35,000 won / Group 31,500 won Operating Hours * March to October 09:00 – 18:00, 5 times a day * November to February 09:00 – 15:00, 4 times a day

Location 745, Nochusan-ro, Yeoryang-myeon, Jeongseon-gun, Gangwon-do
Admission Fees [2-seaters bike] Individual 25,000 won / Group 22,500 won [4-seaters bike] Individual 35,000 won / Group 31,500 won
Operating Hours * March to October 09:00 – 18:00, 5 times a day * November to February 09:00 – 15:00, 4 times a day


SAMTAN ART MINE


Samtan Art Mine is a cultural art complex, transformed from an abandoned mine at the foot of Hambaeksan Mountain, the main production area of stone coal in Korea. The name ‘Samtan’ refers to Samcheok Tanjwa, one of the major coal mines in Korea, and ‘Art Mine’ plays on the history of the coal mine. There are many cultural art spaces throughout the nation, but Samtan Art Mine attracts visitors for being located inside an actual mine site. Opened in 1964 as a industrial establishment, the mine operated until October 2001. Samtan Art Mine draws even deeper artistic meaning due to this poignant history.

Place named was a shooting location of famous drama in 2016, ˹Descendants of the Sun˼. In episode 12, Agus kidnapped Dr. Kang to his hideout and blackmailed her to break up with captain Yoo. This scene was selected as one of the iconic scene in ˹Descendants of the Sun˼. 



This place used to be a shower room for miners last time and artists got an inspiration to link to shower room. As we watched in a drama, the combination of old shower room and Venus statue create a unique vibe and featured Agus’s hideout place very well. 

Location 1445-44, Hambaeksan-ro, Jeongseon-gun, Gangwon-do.



0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.