Friday, April 28, 2017

Tourist Attractions in PyeongChang

Pyeongchang, South Korea bakal menjadi destinasi penting untuk 2018 Winter Olympic Games. Walaupun orang lebih mengenali Seoul, Pyeongchang tidak kurang cantiknya, tidak kurang menariknya. Selalunya bila kita berjalan ke luar negara, kita akan cuba pergi ke seberapa banyak tempat yang kita sempat nak pergi. Ye lah, belum tentu kita dapat ke sana lagi di masa akan datang. Kalau korang nak ke 2018 Winter Olympic dan tengah fikir-fikirkan tempat-tempat menarik yang korang boleh melawat semasa kat Pyeongchang tu nanti, jom baca apa yang I nak share ni. Tempat-tempay yang I nak share ni, semua cantik-cantik tau. Apatah lagi masa winter kan? Seronoknya! Tapi kalau nak pergi masa musim lain pun boleh juga :)


SKY RANCH

Established in 1974, the Sky Ranch has a 40-year-old history with a huge ranch of 9 million. Currently, about 400 Holstein cows are bred up along with a hundred of hanu (Korean Cow) in an eco-friendly way. The ranch located in a high land, so the weather is so nice and even in summer, the weather is so nice and a good place for walking here. Location 468 Hoenggye-ri, Daegwalnyeong-myeon.

For more info : Click Here.


SAMYANG RANCH


Asia's largest green pasture, this vast meadow is where milking cows feed on the fresh, clean grass. The view from the plateau, reaching a height of 1,470 meters, is remarkable as well. If you go up to Daegwallyeong Observatory, you can see as far as Gangneung, Jumunjin, and even the East Sea beyond.

For more info : Click Here.


DAEGWALLYEONG SHEEP FARM


Daegwallyeong Sheep Farm raises sheep on an area of 195 k㎡, and is privately owned. There are many ranches in Pyeongchang, but Daegwallyeong Sheep Farm is the only ranch that raises sheep. The sheep grazing field is surrounded by a 1.2 meter-long circular walkway, so visitors can view the sheep at all times during their visit. It takes about 40 minutes to walk along this path. A wooden shack located in the field appeared as a backdrop of the movie "The Man from Mars." The wooden shack fits perfectly with the sheep farm, and has become a popular photo site. To get a closer experience with the sheep, sign up for the feeding experience, where you can give dried hay to the sheep and even reach out to touch their fuzzy heads.

For more info : Click Here.


UJIYAJI WIND VILLAGE

Located on the highlands of Pyeongchang County where the 2018 Winter Olympics will be held, Uiyaji Baram Maeul (Uiyaji Wind Village) is a mountain village situated on top of Daegwatllyeong. At Uiyaji Wind Village, one can enjoy various types of activities such as making cheese or ice cream as well as enjoying the beautiful sight of wind-mills standing high above the frozen plain.

For more info : Click Here.


JEONGGANGWON


The Traditional Korean Food Culture Experience Center was established in order to preserve, research, distribute and promote the values and merits of traditional Korean food culture in the world. There are various hands-on facilities for traditional food culture such as an exhibition hall, cooking room, and a fermentation room, covering an area of 10,000 pyeong (33057.85㎡). Particularly, it is the a great place for anyone who wants to learn more and take part in various aspects of traditional Korean food culture.

For more info : Click Here.


WOLJEONGSA TEMPLE


Woljeongsa Temple is located in the forest of the valley east of Mt. Odaesan, and it is composed of 60 temples and 8 monasteries made into one large temple. Woljeongsa Temple was established by Monk Ja Jang (590~658). At Woljeongsa Temple there is the Seongbo Museum where you can view the Buddhist culture of the Goryeo Dynasty (918∼1392), the nine-story octagonal pagoda, also called as the Sari-Pagoda (relic pagoda), and the Stone Seated Buddha figure. Also there is the Jeokmyeolbogung where Buddha's bones are said to be preserved, and the large sermon hall Jeokgwangjeon Pavilion. Usually in a Jeokgwangjeon Pavilion the Vairocana figure is enshrined, but it is interesting that the Sakyamuni figure is enshrined at Jeokgwangjeon Pavilion at Woljeong temple. Woljeongsa Temple of today was restored after the Korean war in 1950 when the Chilbulbojeon, Yeongsanjeon, Gwaneungjeon, Jinyeonggak and 17 other buildings were burned.

For more info : Click Here.


YONGPYONG RESORT


Yongpyong Resort is situated at the center of Korea’s Baekdudaegan Mountain Range, and sees an average of 250 centimeters of snowfall per season, which makes for excellent skiing conditions. Not only that, the resort’s enormous seventeen million square meter complex includes a 45-hole golf course, gondolas, swimming pool, and other facilities. This all-season recreational complex allows visitors to escape from daily life and relax. Yongpyong Resort has an impressive ski slopes, including the popular Rainbow Slopes, and offers excellent facilities for skiers. The resort's Dragon Plaza offers a variety of services for skiers and snowboarders. Yongpyong Resort has hosted a number of international competitions, including the World Cup Ski Competition and the Asian Winter Games. It is consequently one of the most popular ski resorts in Korea, and is frequented by many tourists. Accommodation options include condominiums, a hotel, and a youth hostel.

For more info : Click Here.

Friday, April 07, 2017

Bercuti ke South Korea - Teaser

Lama dah tak bersiaran. Banyak sangat benda berlaku kat office ni, tiada ruang untuk bernafas. Kadang-kala rasa rimas dan terasa orang ambil kesempatan atas kita. Setelah berfikir panjang, I buat keputusan untuk cari kerja baru. Hehehe. Kali ni, tiada lagi peluang ketiga untuk syarikat ini. I thought things will be different. Sekejap je berubah. Hmm, orang kalau dah fikirkan keuntungan je, memang akan rasa tak bersalah menindas orang. Kesian kat my former colleague bila diperlukan macam tu. Rasanya dah tiba masanya untuk I cabut sebelum I pula yang terkena.

Ahaks, nak buat teaser pasal South Korea. Damn, the country is beautiful!! Pergi masa awal spring, takde bunga sangat pun sebab baru habis winter. Tapi cantiknya la juga! Bayangkan kalau dapat pergi time fall. Mau taknak balik Malaysia dah. Hahaha...

Marilah daku share satu gambar. Nanti I karang entries dulu eh. Lain kali kita publish.


Thursday, April 06, 2017

Stadium untuk 2018 Pyeongchang Winter Olympic Games

Dari bulan lepas, I ada shared beberapa info tentang Pyeongchang Winter Olympic Games. Ramai tahu tentang Seoul tapi berapa ramai yang tahu tentang Pyeongchang? Korang tahu tak lokasi Pyeongchang ni sebenarnya?

PYEONGCHANG


Pyeongchang merupakan satu daerah di Gangwon province. Ia terletak di kawasan Taebaek Mountains. Mesti korang pernah dengar "Taebaek" kan? Peminat drama Descendants of the Sun mesti tau punya la. Okay, Pyeongchang ni lebih kurang 180km dari timur Seoul. Kalau diikutkan, lokasinya lebih hampir dengan dengan sempadan Korea Utara daripada Seoul. Uniknya, Pyeongchang ni ada slogan mereka sendiri iaitu "Happy 700 Pyeongchang".

Pyeongchang county takes its slogan from the city's average elevation. Pyeongchang's average elevation is approximately 700m which is said to make people live in best condition. Pyeongchang has three mottos related to this slogan. These are: 

'Best place for health, rest, leports [leisure and sports] - Happy700 Pyeongchang'

'The city of nature, health, longevity - Happy700 Pyeongchang'

'Optimal environment for human's life - Happy700 Pyeongchang'



Jom kita lihat stadium-stadium yang akan digunakan semasa sukan Olimpik nanti.

PYEONGCHANG OLYMPIC STADIUM

PyeongChang Olympic Stadium 

Pyeongchang Olympic Stadium akan menjadi lokasi sementara untuk majlis pembukaan dan penutup 2018 Winter Olympics and the 2018 Winter Paralympics. Stadium ini terletak di Daegwallyeong-myeon, di kawasan Pyeongchang Olympic Plaza, lebih kurang 2 kilometer daripada Alpensia Resort. Arena berbentuk pentagon ini juga akan menjadi lokasi untuk acara penganugerahan pingat.


The Olympic Stadium will be installed on an 80,000-square-metre (860,000 sq ft) site in Hoenggye. It will be a temporary 50,000- seat stadium, which will be dismantled after the Games. The Stadium will be the final major Olympic venue to be completed, with end of construction expected in September 2017. In addition, next to the stadium will be an Olympic exhibition hall, as well as traditional food markets and other attractions, which will remain as heritage facilities.


First time dengar pasal stadium yang akan dibuka semula selepas majlis. Hebat ni!



ALPENSIA BIATHLON CENTRE

Alpensia Biathlon Centre terletak di Daegwallyeong-myeon, Pyeongchang-gun, Gangwon-do, South Korea. Ia sebenarnya telah siap dibina pada tahun 1998. Kemudian, proses pengubahsuaian telah dijalankan dan disiapkan pada tahun 2007.


ALPENSIA SKI JUMPING CENTRE

Alpensia Ski Jumping Centre 알펜시아 스키점프 센터

Alpensia Ski Jump merupakan simbol untuk Pyeongchang Winter Olympic 2018. Pada asalnya, pusat ini akan menjadi lokasi untuk majlis pembukaan dan penutup sukan Olimpik tersebut. Bagaimana pun, rancangan itu telah diubah.


ALPENSIA SLIDING CENTRE

Alpensia Sliding Centre 알펜시아 슬라이딩 센터 

The Alpensia Sliding Centre is a bobsleigh, luge, and skeleton track that will be located in Alpensia Resort, South Korea, located in the district of Pyeongchang. This venue will host the bobsleigh, luge, and skeleton events for the 2018 Winter Olympics. It will accommodate 7,000 spectators. The track will be 2,018 metres long to commemorate the Olympic Games.


ALPENSIA CROSS-COUNTRY SKIING CENTRE

2017 FIS Cross-Country World Cup presented by Viessmann - Sprint 

Alpensia Cross-Country Centre terletak di Daegwallyeong-myeon, Pyeongchang-gun, Gangwon-do, South Korea. Ia sebenarnya telah siap dibina pada tahun 1998. Kemudian, proses pengubahsuaian telah dijalankan dan disiapkan pada tahun 2009.


YONGPYONG ALPINE CENTRE

FIS Snowboard World Cup 2016/17 - official training day 1

Yongpyong Alpine Centre terletak di Yongpyong Resort telah siap dibina pada tahun 1998. Ia telah menjadi lokasi penting dan telah mengacarakan empat FIS Alpine World Cups Games dan juga 2006 IPC Paralympic WorldCup.



BOKWANG PHOENIX SNOW PARK

Bokwang Snow Park 보광 스노 경기장


Bokwang Phoenix Park sebenarnya merupakan sebuah ski resort di South Korea. Terletak di Bongpyeong-myeon, Pyeongchang, ia akan menjadi pusat acara untuk freestyle skiing dan snowboard semasa 2018 Winter Olympics nanti. Kalau nak tahu, tempat ni merupakan salah satu lokasi penggambaran bagi drama Autumn in My Heart.
 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.