Tuesday, September 27, 2016

Saengil chukhahamnida

Her birthday is in 5 days and for the first time in her life, no birthday party will be held this year. Rasa macam dah besar je kan? Last year, buat tema Harry Potter. Masa tu dah fikir dah yang lepas ni takde nak buat birthday party lagi. Kalau nak sambut pun, kami bertiga je yang sambut.

Dah makin tua ni, perangai pun makin malas. Hahaha.

Walaupun tak sambut, ada juga la nak buat suprise untuk dia. Apa benda tu, kena tunggu lah. Batrisyia ni senang je nak buat dia gembira. Isikan hari tu dengan lawatan ke tempat menarik pun dia dah cukup happy. Bonus kalau dia dapat makan kat Sushi King. Tak tahu lah kenapa dia ni tak jemu-jemu makan kat sana. Pendek kata kalau nak meraikan apa-apa pun, bila tanya dia nak makan apa, dia akan jawab "Sushi King". Haih, kami sendiri pun jemu. Hehehe.

Korang ke mana hujung minggu cuti 3 hari ni? Share la apa-apa tempat menarik kat KL yang boleh dilawati.


Thursday, September 15, 2016

Hello from the other side

So here's the thing. I'm getting sick and tired with the things that revolve around this blog. Ouch.

Blogging dah jadi satu perkara yang tidak seronok apabila :

1) Orang judge kehidupan seharian kita. Dia rasa serba serbi kita nak menunjuk. Dia ingat kita perasan bagus. Dan dia mengumpat kat belakang kita (which I don't really care).

2) My email box dipenuhi dengan email from agencies yang minta I publish press release. Walaupun I diam membisu, boleh pula dia send next email/call me to remind me to publish the press release. Like what? Tak bayar kan, so it's up to me. Nampak sangat! I tak update blog pun tapi suruh publish. Takde orang pun baca blog yang tak di update.

So, macam ni je lah. Penat kot nak melayan agencies yang push orang sesuka hati ni. Jadi, I takkan terima apa-apa lagi dah (kecuali job yang tak demand benda lebih-lebih). Kalau yang baca blog ni, mesti dah perasan I dah tak buat benda-benda ni semua sejak urm, Ramadhan kot. Actually, nak berehat masa Ramadhan tu. Alih-alih, berehat terus lah. Dah lama nak up entry ni tapi macam takde point. Lepas ni kita update macam dulu-dulu je. Lagi aman damai hidup ni.
 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.