Friday, November 13, 2015

Luangkan masa dengan ibu bapa. Pledge for Tomorrow.

Sejak umur 13 tahun, I dah hidup berjauhan dari keluarga kerana I sambung belajar di boarding school. Habis SPM, sambung di universiti di Melaka pulak. Then I got married and live in KL. Apabila berhijrah ke KL, I akan pastikan sebulan sekali mesti nak balik kampung. Masa tu la dapat habiskan masa kat rumah makan lauk yang mama masak. Hehehe. Macam adik beradik I, ada yang bekerja di hujung minggu. Jadi, kadang-kadang tu memang tak jumpa mereka pun bila I balik kampung. Tapi kalau semua dapat berkumpul, ada sahaja aktiviti yang kami akan lakukan.

AIG Malaysia merupakan salah satu syarikat insurance yang memberi fokus kepada ibu bapa dan warga tua. AIG Malaysia mempunyai pelan insurance yang melindungi warga tua sehingga berumur 85 tahun melalui pelan AIG Injury Guard. Maka tidak hairanlah jika AIG Malaysia melancarkan kempen Pledge for Tomorrow. Melalui kempen ini, AIG Malaysia menggalakkan kita melarikan diri daripada kesibukan harian dan lebihkan masa bersama ibu bapa kita. Kita boleh berikrar untuk meluangkan masa bersama ibu bapa dengan melakukan pelbagai aktiviti yang kita rasa sesuai. 

Sebenarnya ada banyak aktiviti yang kita boleh lakukan untuk meluangkan masa dengan ibu bapa dan keluarga. Aktiviti tersebut tak perlu gah dan besar kerana apa yang penting ialah meluangkan masa bersama orang tersayang.

FAMILY DINNER


Aktiviti paling mudah. Siapa tak suka makan :D

PICNIC

Untuk yang ada anak kecil, boleh berkelah beramai-ramai.

SURPRISE PARTY

Kami pernah buat surprise party untuk mama.


FAMILY HOLIDAY

Tapi paling kami suka ialah pergi family holiday!


Kami ke Janda Baik.




Kami ke Langkawi.



Kami ke Colmar Tropicale.


Terbaru, kami ke Limastiga.


For me, family outing adalah aktiviti paling mudah untuk merapatkan hubungan sesama ahli keluarga terutama ibu bapa kita. Disebabkan itu kami akan buat family holiday setiap December.


HOW TO JOIN "PLEDGE FOR TOMORROW?

Apa yang anda perlu buat ialah melayari http://www.pledgefortomorrow.com/. Kemudian, klik pada "How to Join" dan anda akan diberi langkah-langkah seterusnya.







Make a promise of something fun you are going to do with your parents, and actually do it. You can choose anything – from a walk in the park to window shopping, it is the thought that counts.

Anda bukan hanya melibatkan diri dalam kempen ini tetapi juga berpeluang memenangi hadiah menarik untuk keluarga anda.

Make a pledge today and bring on great memories with your parents tomorrow.

2 scribble(s):

cik hani said...

masa dengan family sangat best dan paling berharga

Liz said...

cik hani> betul tu. gunakan masa dengan sebaiknya

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.