Sunday, March 30, 2014

"Mystery Bag" Food Challenge

I am a big fan of Masterchef but I never watched Masterchef New Zealand before. When I was invited to attend a culinary demonstration by Nadia Lim, I replied "Yes" straightaway. Hihihi. Nadia Lim is the Masterchef New Zealand 2011 Winner and it is an honor to meet her live in person. She is so pretty and humble!


I will talk about the culinary demo on next entry, ok? Right now I'm going to share with you about "Mystery Bag" Food Challenge. Sounds familiar? Of course, if you're Masterchef fan like me :)

They called it "Mystery Box" challenge where the contestant will receive a box containing one mystery ingredient and they have to use it in the dish they are making. They make it looks easy on TV, right? Believe me, it's not easy. Or maybe it is just me because when I open my "mystery bag", I was puzzled and had to think very hard for a few days. Hahaha..

These are the ingredients in the "mystery bag".

Rutherford and Meyer Waferbites (Double Cheese)
Mill Orchid Classic Apple Juice
Regal Manuka Smoked Salmon
Fogdog Premium Panko Breadcrumb

The Rules:
You must use at least TWO items from the New Zealand "mystery bag" as "hero ingredients" in EACH dish you choose to present. You can also use any ingredient from your own pantry to bring your cuisine to life.

I came out not one but two dishes for this challenge. I decided to prepare Smoked Salmon Creamy Spaghetti for dinner. There will be leftover for the smoked salmon and I don't want to keep it chilled. So I make Smoked Salmon Garden Salad as a starter. It is so easy because all you have to do is toss all the ingredients with your favourite dressing but make sure you prepare the salad last because you don't want it to become soggy.


SMOKED SALMON GARDEN SALAD

Ingredients:

Baby Butterhead
Radicchio
Cherry Tomatoes
Croutons
Regal Smoked Salmon
Rutherford and Meyer Waferbites (Double Cheese)
Fresh Thousand Island Dressing

I choosed baby butterhead, radicchio and cherry tomatoes.

Add a little extra crunchiness with croutons and waferbites.
You can use avocado if you can find a ripe avocado in the market.

Don't forget to add the salmon as well. 
Pour the dressing onto the salad and toss evenly.

Ready to eat. Make sure you eat it immediately before it becomes soggy.


SMOKED SALMON CREAMY SPAGHETTI

Ingredients:

Spaghetti or any other pasta you prefer
Salt
2 tbsp olive oil
1/3 cup chopped shallots
2 cloves garlic, minced
1/2 cup Mill Orchid Classic Apple Juice
1/4 cup cooking cream
1 tbsp lemon juice
2 tbsp lemon zest ( divided into 1 tbsp and 1 tbsp)
2 tbsp chopped dill
70g Regal Smoked Salmon, cut into bite sized pieces
Fresh ground black pepper

Method:

1. Heat to boiling a large pot with salted water in it. Once the water is boiling, add the pasta to the pot. Cook according to the package. You are supposed to cook for al dente (cooked but still a little firm).

While the pasta is cooking, prepare the sauce.


I can just stare at this orange color salmon... beautiful!

2. In a large skillet, heat olive oil on medium heat. Add the shallot and garlic, cook for 2 minutes. Then add apple juice, lemon juice and 1 tbsp lemon zest. Let it boil down by half.

3. Add the cream and let boil for one minute. Stirring occasionally.

The sauce should be done about the same time the pasta is done. But if it get done earlier, just remove the skillet off the heat.

4. Before draining the pasta, scoop out one cup of the pasta liquid and reserve. Drain the pasta and add it to the skillet with the sauce. Add some of the pasta liquid to the pasta if it is a little dry. Add the smoked salmon, dill and remaining lemon zest. Season with fresh ground black pepper.


I just serve straightaway for the skillet because that is how we like it


Close up

The smoked salmon is the hero ingredient for these two dishes. It gave a nice flavour to the pasta too. Without the salmon, the pasta will have a bland taste.

Let's eat!

Wednesday, March 26, 2014

Dear Ami Schaheera, semogakamu tenang disana

There is no word to describe how I am feeling right now.


The sweet and soft spoken Ami Schaheera passed away last night at Hospital Ampang :(

I tau dia masuk ke hospital tu. Agak dekat juga dengan rumah I. Kira macam anytime je boleh pergi. Tapi Naz (her hubby) minta semua orang pospone plan untuk melawat Ami kerana Ami tak berapa sihat, susah bernafas dan sukar untuk bercakap. Jadi I cakap dengan hubby yang nanti bila arwah dah okay sikit, nak pergi melawat.


I pernah jumpa dia sekali sewaktu join The Butterfly Project event di Amante. Dia sangat humble dan soft spoken. I cuma tahu dia bertarung dengan kanser setelah membaca blog dia sehari kemudian. Masa tu I berharap that I can turn back time dan jumpa dia semula. I wanna hug her for being such a strong woman. Kami sepatutnya dapat berjumpa di The Butterfly Project Pot Luck Party tapi dua-dua tak dapat datang di saat akhir.

Now she's gone. Allah loves her more and Allah wanted to take away all the pains. She was a fighter.

Ami, tiada lagi kesakitan di sana. Semoga kamu tenang dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Al-Fatihah.

Tuesday, March 25, 2014

PM NAJIB RAZAK’S PRESS STATEMENT ON MH370

24 MARCH 2014, 10PM

This evening I was briefed by representatives from the UK Air Accidents Investigation Branch (AAIB). They informed me that Inmarsat, the UK company that provided the satellite data which indicated the northern and southern corridors, has been performing further calculations on the data. Using a type of analysis never before used in an investigation of this sort, they have been able to shed more light on MH370’s flight path.

Based on their new analysis, Inmarsat and the AAIB have concluded that MH370 flew along the southern corridor, and that its last position was in the middle of the Indian Ocean, west of Perth.
This is a remote location, far from any possible landing sites. It is therefore with deep sadness and regret that I must inform you that, according to this new data, flight MH370 ended in the southern Indian Ocean.

We will be holding a press conference tomorrow with further details. In the meantime, we wanted to inform you of this new development at the earliest opportunity. We share this information out of a commitment to openness and respect for the families, two principles which have guided this investigation.

Malaysia Airlines have already spoken to the families of the passengers and crew to inform them of this development. For them, the past few weeks have been heartbreaking; I know this news must be harder still. I urge the media to respect their privacy, and to allow them the space they need at this difficult time.

#RememberingMH370

Friday, March 21, 2014

Bag Of Love. New Year, New You

Setiap kali I nak cuba produk baru, I mesti cuba dapatkan review dari kawan-kawan atau beauty bloggers. Bukan semua produk sesuai dengan kita. Takut pula nak beli sebab kalau tak serasi, dah membazir bila dibiarkan dan tak digunakan lagi.

Macam mana kalau korang boleh cuba sample? Produk didatangkan dalam saiz kecil. Jadi kita bebas untuk mencuba. Kalau okay, barulah boleh beli full size. Salah satu cara untuk dapatkan product sample ialah dengan subscribe Bag of Love.

What you will get?
With a subscription, you get a beautiful bag of 5 deluxe sample-size beauty products – ranging from hair care to skincare, body care, make up, nails and fragrances – delivered to your doorstep monthly so you get to sample the products before buying it. But you wouldn't know what you will get. Bag Of Love will give a hint on their Facebook.  All the products will come in a cute bag. It will be a surprise.


I got a chance to review Bag Of Love Jan14 edition.

"Jan 2014, the start of a New Year, and a New You... 

Believe in magic...an all-natural beauty oil might grant you the body you have always wanted. 

Care for your skin after sun... like what the Koreans do with a mini skincare set. 

Reveal baby soft skin, that only a king of mask can achieve. 

Give your hair new life...with a set of haircare products that are passionately professional. 

 Indulge your other half with a gift of beauty, and make him the uber man that he is."

Cute!


Misteri kan? Jom tengok apa yang terkandung dalam Bag Of Love kali ni.


Etude House Wonder Pore After Sun Special Set 
(full size products range from RM 69.90 – RM 79.90) 

Dalam pek ni ada Deep Cleanse Wonder Pore Clay Clear 7 in 1 total pore solution (10g), Refine Wonder Pore Freshner 7 in 1 total pore solution (25ml) dan Soothe and Hydrate Moistfull Aloe Soothing Gel (10ml).

On cleansed face, pat on Wonder Pore Freshner on the face with gentle patting. Then massage Moistfull Aloe Soothing Gel over face and neck. Once a week, deep cleanse by applying a layer of Wonder Pore Clay Clear on cleansed face for 20 minutes, then rinse.



Wella Profesional hair range

Wella Professional Enrich Moisturizing Shampoo (50ml) – RM55.00
Wella Professional Enrich Moisturizing Treatment (25ml) – RM58.00 

Distribute the shampoo evenly through wet hair and lather. Rinse thoroughly. Then apply the moisturizing treatment to damp hair for 10 minutes. Rinse.


Alqvimia Body Range 

Body Sculptor Oil, RM370 for 150ml
Anti Cellulite Body Oil, RM290 for 150ml
Shape Reducer Body Oil, RM290 for 150ml 

Apply at night after shower with an ascending circular movement to the targeted area.


King of Mask All-In-One Collagen Mask, RM5.90 per price 

Apply on the face and leave for 30 minutes. Peel off and massage remaining essense into the skin.


Uber Men Whitening Hydra Gel Cleanser and Toner Effect RM11.90 (full size)

This is for men. So I will ask my hubby to try it.


How to subscribe?
 
You can go to their website or Facebook to subscribe. You can choose to subscribe for a month at RM39.90 each or RM119.70 for 3 months (you will receive a mystery gift) or RM478.80 for 12 months (and free subscription for the 13th month)

Thursday, March 20, 2014

I will take action on you


Baca satu-satu sambil mengganggukkan kepala. "Lost-and-found attendant" tu memang tak boleh blah.

Tapi takde satu pun perkataan di atas menggambarkan seorang ibu tu jahat. Ibu tu seorang perempuan. Kalau seorang perempuan tu tidak baik dari segi perlakuan, adakah dia layak menjadi seorang ibu?

Kalau dia seorang perempuan yang sanggup pukul kanak-kanak kecil yang sememangnya masih belum mampu berfikir dengan waras, layakkah dia menjadi seorang ibu?

Kalau dia seorang perempuan yang sanggup duduk di atas kanak-kanak kecil, layakkah dia menjadi seorang ibu?

Jangan risau. Dia layak... asalkan dia bertaubat!

Friday, March 14, 2014

Montagne Jeunesse face mask. 20 masques untuk diberi percuma!

I know some of us prefer to use natural products to make sure they have a minimal exposure to chemicals. Pencinta haiwan pula akan memilih brand yang tidak mengamalkan animal testing dalam ujikaji mereka. Macam mana kalau ada produk yang menepati kedua-kedua perkara ni?

Salah satu produk yang berada di pasaran ialah Montagne Jeunesse.


Montagne Jeunesse menawarkan pelbagai pilihan face mask. Ikut je dengan jenis kulit dan masalah yang korang ingin atasi. Boleh rambang mata dibuatnya. Di sini I ada 2 produk untuk dicuba : Creamy Coconut Mud dan Manuka Honey Peel Off. You know, I tak sabar nak cuba Manuka Honey Peel Off  kerana bunyinya macam sedap je. Hihihi. But I decided to use Creamy Coconut Mud to draw out impurities and excess sebum first. Cuaca tak menentu, kadang kala kulit jadi berminyak.

I suka bila semuanya telah tersedia. Tinggal gunting dan apply pada kulit muka yang telah dibersihkan. Tunggu selama 20 minit. Kemudian bilas dengan air bersih.


FACT SHEET

Creamy Coconut Mud:
Unlike sheet / tissue masks, only mud/clay based masks will reach deep down into pores to draw out impurities and excess sebum- before it becomes a problem! For this mask, we’ve harnessed the hydrating goodness of fresh Coconut Water and added lots of other natural ingredients such as Shea Butter to also soothe and moisturise. A beauty treat your skin will love you for!

Manuka Honey Peel off: 
Peel Off masks are gentler than scrubs and also leave skin incredibly purified and smooth. You’ll be amazed to see how many dead skin cells show up on the masque after use! For this Peel Off mask, busy bees have collected nectar from the Manuka Bushes of New Zealand creating the renowned Manuka Honey- nature’s own amazing cleanser.


MY REVIEW




Creamy Coconut Mud:
Tidak seperti namanya, mask ni sedikit cair. Bila nak apply ke muka, I hanya dapat a thin layer of mask. So kena apply beberapa kali. Bau kelapa tu agak kuat dan ia mengambil masa untuk kering. Selepas dicuci, kulit muka memang rasa lembut. Yang tak seronoknya, tiba-tiba naik 2-3 jerawat halus kat muka selepas 2 jam memakainya. Korang pun tau muka I tak berjerawat, kan? I rasa I tak sesuai pakai mask ni.


Manuka Honey Peel Off:
Mmm... sedapnya bau. Rasa nak makan! Mask ni pekat. Mungkin sebab ia diperbuat dari manuka honey. Terus apply pada muka yang bersih. Untuk mask ni, I hanya perlu apply sekali sahaja. Ada banyak lebih. Lepas apply, terasa kulit muka tu menegang. Lepas 20 minit, peel off the mask. Kalau nak cuci muka lepas tu pun boleh. Muka jadi lembut dan wangi sebab ada bau manuka honey dan jasmine. I love this mask sebab senang nak apply, wangi dan paling penting, tiada jerawat yang naik kat muka lepas memakainya.


Exclusive Blogger free mask giveaway:

As mentioned previously, they’d love to offer my followers / readers the opportunity to try the masks for yourself so they’ve allocated 20 masques to giveaway to my followers. To be in with a chance to win a free masque, all you need to do is visit the ‘Montagne Jeunesse Malaysia’ Facebook Page via this hyper-link http://bit.ly/1hiVgwS and register.

Untuk lebih maklumat tentang produk ni, layari Facebook page di bawah.

Malaysian Facebook Page: https://www.facebook.com/MontagneJeunesseMalaysia 

NOTA PENTING : Untuk sesiapa yang mengalami masalah menebus mask tersebut, sila tinggalkan komen. Dah ada reader yang cakap dia tak boleh redeem. I masih cuba mendapatkan penjelasan dari pihak terbabit.

Monday, March 10, 2014

Pray For MH370


Saturday morning, semuanya nampak macam biasa. I was discussing with my mom about our family holiday. Berapa bajet untuk penginapan. Nak pilih MAS atau AA. I simply said, "Jauh tu. Naik MAS lagi selesa sebab bla bla bla". Kami cuba agak-agak harga tiket. A few minutes later, I buka FB dan tiba-tiba terbaca status tentang kehilangan MH370. Ok, is this another hoax? I pun buka TV.

Macam tak percaya bila lihat berita tu sesuatu yang benar. Selama ni bila tengok siri Air Crash Investigation tu, tak terfikir ia akan berlaku kepada Malaysia Airlines. Sepanjang hari kami buka Astro Awani. Esoknya tu pun buka Astro Awani juga. Eventhough kadang-kala mesej tu berulang, kami tetap terpaku dengan TV, kalau-kalau ada update terbaru.

Terlalu banyak spekulasi di media sosial sampai I rasa rimas dan geram. Macam ni la, kalau ia belum tentu sahih, tak payah la sibuk nak Likes, Share, Re-Tweet dan Whatsapp. Tak perlu letak komen menyakitkan hati di FB Malaysia Airlines tu. Korang tak terfikir ke yang mungkin ahli keluarga mangsa sedang baca komen-komen tu. Mesti hati mereka remuk.

Yang buat spekulasi melampau tu, hentikanlah.
Yang tulis komen menyakitkan hati tu, hentikanlah.
Yang rajin update blog untuk kejar trafik, hentikanlah.

Marilah sama-sama berdoa agar MH370 dijumpai dengan segera.

This is my only update about MH370. The next update is when they find the aircraft.

Friday, March 07, 2014

Look sharp with these Ray-Ban glasses

Hallo. Have you ever heard of GlassesOnline?  GlassesOnline is Malaysia's first online glasses store that offers a wide selection of high quality prescription eyeglasses, frames, contact lenses and branded sunglasses for both men and women.

GlassesOnline ada minta I create a style for one Ray-Ban glasses. It is so easy. All I have to do is choose the Ray-Ban I like and start mix and match the outfit and accessories. Ada banyak jenis Ray-Ban yang dijual oleh GlassesOnline tapi I hanya boleh pilih di antara 3 jenis Ray-Ban yang diberi sahaja. So I pilih Ray-Ban RB5121 A 2012. Bunyi macam senang je tapi bila you boleh access pelbagai jenis outfits dan accessories dalam database tu, boleh rambang mata dibuatnya. I pun tak tau berapa banyak kali I buat. At last, here is my style.




AE Cropped Tiered Tank
Sisley Blazer Bordeaux
Saint Laurent Skinny Faux Leather Trousers
Sergio Rossi Ankle Boots
Fossil Heather Mini Three Hand Leather Watch
Coach Mother of Pearl Heart Necklace


What do you think?

Kalau korang berminat untuk lihat jenis glasses yang boleh didapati di GlassesOnline, bolehlah ke links di bawah:

GlassesOnline facebook page : https://www.facebook.com/glassesonline.com.my

Thursday, March 06, 2014

Hi... kami anak beranak

Ramai cakap muka Tisya sama dengan I. Sama ke? Ada la kot sebab gambar masa baby pun lebih kurang macam I juga. Sekarang seorang besar, seorang kecil lagi. Semalam saja berseronok dengan dia sementara menantikan time dia nak masuk kelas. I akan cakap "Buat muka sedih" dan kami berdua akan buat muka sedih, lepas tu I terus snap gambar.

Jom tengok sama ke tak.

Buat muka "happy"

Buat muka "geram"

Buat muka "sedih"

Buat muka "seronok"

Buat muka "takut"

Hehehe...sama tak?

Tuesday, March 04, 2014

Dove School of Skindulgence

"Umi, lama lagi tak?" kedengaran suara dari luar menjerit-jerit bertanyakan soalan ni disusuli dengan ketukan bertalu-talu. It always happen during my bath time. ALWAYS. Batrisyia memang suka kacau I waktu tu. Sometimes, I buat tak tahu je tapi selalunya I ended up mandi cepat-cepat. It is so hard to pampering my skin and go to the spa, ni nak mandi pun terkejar-kejar T_T

But now I can pamper myself on a daily basis in less time and with less money by showering with Dove Body Wash with NutriumMoisture.


Dove Body Wash with NutriumMoisture is proven to be better than milk. The unique blend of moisturising and nourishing ingredients replenishes nutrients back into the skin while you shower.

Baru-baru ni bertempat di The Apartment, D' Curve telah berlansung majlis perlancaran Dove Skindulgence campaign. Kempen ini bertujuan untuk mengajak wanita memanjakan diri setiap hari dengan cara yang mudah.


Di sana, kami telah dibahagian kepada 3 kumpulan di mana setiap satu mewakili the three main pillars of Skindulgence.

Group A : Eat Right
Group B : Dove Nourishes Better Than Milk
Group C : Stay Active

Di sini kami dapat melihat bukti bahawa Dove definitely nourishes better than milk. Secara amnya, ini steps yang mereka buat:

1) Ukur tahap kelembapan kulit di bahagian tangan sebelah kanan.
2) Kemudian, tangan akan "dimandikan" dengan susu dan dilap kering.
3) Ukur semula tahap kelembapan kulit di bahagian yang sama.

Kita boleh lihat tahap kelembapan kulit selepas "dimandikan" dengan susu tidak meningkat banyak. Ia menunjukkan susu tidak begitu bagus dalam memberi kelembapan kepada kulit. Kemudian, steps yang sama dilakukan di bahagian tangan sebelah kiri pula. Apa yang berbeza ialah kali ini, bahagian tangan tu akan "dimandikan" dengan Dove Body Wash.


Hasilnya memang sangat mengagumkan kerana kelembapan kulit berjaya ditingkatkan dengan hanya menggunakan Dove Body Wash. Itu baru sikit. Bayangkan kalau kita gunakan ia untuk seluruh badan setiap hari. Wah, kulit mesti jadi sangat lembut.

Group A was having fun preparing chicken salad and soba mee while Group C was doing some stretching outside the restaurant. I didn't manage to take photos of them but just look at below photo. Macam best je. Memang best pun sebab I sempat join Group A. Hehe..

Bersempena dengan pelancaran kempen Dove Skindulgence, ada sesuatu yang menarik menanti semua orang. It is an Instagram contest.

Women interested in joining the Dove School of Skindulgence can log on to https://www.facebook.com/MyDoveBodyWash to find out more. After taking the pledge on the Facebook app, contestants will over 21 days, challenge themselves to achieve the three main pillars of Skindulgence - pamper yourself, eat right and stay active. They have to share at least one photograph daily via Instagram hash-tags, (#skindulgence #betterthanmilk #stayactive) with a minimum total of 21 photographs (7 photographs per pillar) in the 21 days of how they take care of themselves at home.

You are what you eat… and so is your skin. 
Getting young, supple skin means feeding yourself the right food.

Exercise isn’t just for getting a gorgeous body, it’s for gorgeous skin too. 
Squeezing a little exercise into your tight schedule will yield huge benefits.

Love yourself and your skin will love you back. 
So don’t be shy about taking time off to get pampered. 
You can only be as good as the care you give yourself.

Challenge ini bermula dari 1 March 2014 dan berakhir pada 30 April 2014. Dalam 8 minggu ini, 3 pemenang mingguan akan dipilih berdasarkan kreativiti dalam setiap aktiviti dan pemenang akan menerima Dove Body Wash hamper bernilai RM100. Nak lagi best? 10 pemenang utama akan menikmati percuti 3 hari 2 malam di Krabi!


Jadi apa tunggu lagi? Jom sertai cabaran ini sekarang. I pun dah joined. Boleh check out my instagram at instagram.com/lizrohaizat

Monday, March 03, 2014

Tiket yang macam pisang goreng

Saturday morning.

Awal pagi dah keluar sebab ada meeting. Lepas meeting terus ke The Guitarstore di Cheras. We reached there early. Jadi lepak dalam kereta dulu. Around 10.45am, baru naik ke store.

I merupakan orang nombor 4 yang beratur untuk dapatkan tiket. Suasana tenang. Orang yang nak beli tiket pun nampak tenang. Amos (pekerja di situ) pasang video konsert.. mungkin saja nak buat semua orang excited.

Orang nombor 6 merupakan seorang makcik. She talked loudly. So I boleh dengar yang dia datang dari The Curve. Katanya The Curve sesak dan queue sangat panjang. Jadi dia buat keputusan datang ke sini.Well, kalau dia dah kata camtu.. mesti banyak tiket dah terjual sebab Rock Corner kat sana dibenarkan untuk mula jual tiket seawal 10 pagi. I was so nervous!

"Hey, it's 11am!" said someone at the back.
"Yes, I know but I cannot get through the system" replied Amos.

What?

Rasanya dalam 2-3 minit lepas tu baru boleh kot. Orang pertama, nampak Amos okay lagi. Masuk orang kedua, I dengar dia cakap, "You gotta be fast, man! ". I dengan 2 chinese girls kat depan I dah terjenguk-jenguk kat screen computer tu. Orang belakang I lagi selamba. "Faster...faster!!".

Next sampai turn chinese girls tu. They didn't get what they want. Tickets for Category 2 already sold out! No choice for them. They had to buy the free seating tickets.Meaning I had to buy the free standing tickets as well :(

I couldn't afford to buy Category One. It's too damn expensive! Bila sampai my turn, yang tinggal hanyalah free seating dan Category One. Red Zone pun habis tau. I heard that all tickets sold out in less than two hours.


Woot woot!!! Jadi lah kan?
 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.