Sunday, December 14, 2014

Kartun-kartun baru di Nickelodeon yang memang best!

When I was a little child, I love watching cartoon. Tak faham sangat bila ia berbahasa Inggeris tapi tiap-tiap hari mesti nak tengok kartun.Walaupun kartun sinonim dengan kanak-kanak, kita sebagai ibu bapa tidak patut membiarkan anak menonton kartun tanpa sebarang tapisan. I masih ingat satu masa dulu, I menonton satu kartun dengan Tisya. Terkejut sangat sebab ada adegan yang tidak sesuai dengan kanak-kanak dan pakaian watak kartun tersebut sangat menjolok mata. Sejak itu, I akan tapis dulu kartun yang Tisya nak tengok. Pilih yang sesuai sahaja. Nak senang, buka Nickelodeon.




Nickelodeon merupakan salah satu cartoon channel yang terkenal. Ia menyajikan pelbagai kartun yang menarik dan paling penting, jalan ceritanya banyak memberi pengetahuan dan pengajaran kepada kanak-kanak yang menonton. Kita sebagai ibu bapa pun tidaklah susah hati. Sekurang-kurangnya, anak kita dapat belajar pelbagai perkara dengan cara yang interaktif.

Sempena tahun 2015, ada banyak cartoon baru di Nickelodeon yang pasti menambat hati anak anda.


OGGY AND THE COCKROACHES

One of my favorite cartoons! Oggy adalah seekor kucing dan ia selalu menjadi mangsa buli 3 ekor lipas. Pelbagai cara dilakukan untuk menghalau lipas-lipas tersebut dari rumahnya. Kita akan bergelak ketawa melihat gelagat Oggy dan tiga ekor lipas. Kadang-kala rasa kesian kat Oggy sebab kena buli tapi selalunya Oggy pasti berjaya mengenakan lipas-lipas tu semula.

Ia akan mula bersiaran pada 1 January 2015 pada jam 1.15 petang. Two-hour marathon premiere tau! Regular timeslot pulak boleh ditonton mulai 5 January 2015 pada jam 6.05 petang setiap Isnin hingga Jumaat.


ALVINNN!!! AND THE CHIPMUNKS

They are like one of the oldest cartoon characters ever! The new series will mark the return of the franchise to television after 20 years in an all new CG-animation. Watak utama semestinya Alvin, Theodore dan Simon. Theodore yang bijak pandai, Alvin yang nakal dan Simon yang penakut. Di setiap episod, ada saja masalah yang mereka cuba selesaikan.Alvinnn!!! and the Chipmunks akan mula bersiaran pada April 2014.


WANDA AND THE ALIEN

Based on the books by best-selling British author Sue Hendra, Wanda and the Alien is an enchanting new 2D animated pre-school series which follows Wanda, a very practical young rabbit, and her new best friend, Alien, who has crash-landed his rocket in Wanda’s woodland home. Together, they travel between each other’s worlds, explore their differences, have a lot of fun and laughter, and develop a friendship that’s out of this world!

Jangan lupa menonton premiere di Nick Jr. pada 26 January 2015 pada jam 11 pagi, Isnin hingga Sabtu.


DORA AND FRIENDS : INTO THE CITY!

Peminat Dora The Explorer pasti akan teruja menonton Dora and Friends : Into the City! Ia merupakan brand new animated pre-school series yang memaparkan Dora bersama rakan-rakan barunya. Dora kini sudah membesar menjadi seorang kanak-kanak perempuan berambut panjang yang cantik. Dia tinggal di bandar dan pergi ke sekolah dan bersama rakan-rakannya yang lain.

Created by Chris Gifford and Valerie Walsh Valdes (Dora the Explorer, Go, Diego, Go!) and developed with the support of educational experts and tested by preschoolers themselves, Dora and Friends: Into the City! is set to a contemporary soundtrack of Latin-influenced pop music and features an interactive curriculum focusing on community service, problem solving, emotional skills, Spanish language and Latino culture. 

Dora and Friends : Into the City! akan mula ditayangkan pada March 2015. I know it is going to be a big hit here.


Best kan kartun-kartun baru ni? I tau semuanya best sebab I pergi ke Nickelodeon Screening Party di Cathay Cineplex. So jangan lupa bukakan siaran Nickelodeon untuk anak-anak anda.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.