Wednesday, September 10, 2014

Review - SimplySiti CCDD Cream

Hello girls!

Sesetengah wanita tidak gemar bermekap tetapi masih ingin menggunakan produk yang boleh menutup cela di wajah. Pori besar, blackhead dan pigmentasi boleh membuatkan wajah kelihatan kusam dan tidak bermaya. Tak glowing gitu! Korang mesti selalu dengar BB Cream tapi berapa ramai yang pernah dengar CCDD Cream?

CCDD Cream stands for Colour Corrector Disguise and Diminish Cream. Colour Corrector will help us to even out the skin tone. So kalau jenis kulit yang mempunyai pigmen tak sekata, Colour Corrector boleh membuatkan warna kulit nampak lebih sekata.

Sebelum ni, I tak pernah cuba mana-mana CCDD Cream. Tapi kerana curious, I pilih untuk cuba SimplySiti CCDD Cream. So here is my review.


SimplySiti CCDD Cream is the latest technology in cosmetic which gives you flawless coverage naturally. A truly must-have cream for your beauty needs. Micro-encapsulated pigments even out skin tone and provides natural coverage. Orange stem cell extracts restores skin structures to lessen spots and marks. Over time skin is smooth as satin with a glowing radiance.

Orange stem yang terkandung dalam SimplySiti CCDD Cream ini boleh menolong untuk mengurangkan spots dan marks di wajah jika digunakan secara berterusan. Jom kita tengok samada SimplySiti CCDD Cream ini benar-benar menutup cela di wajah atau tidak.

SimplySiti CCDD Cream didatangkan dalam tiub 30g dengan shade Light Beige dan Medium Beige. Untuk review kali ni, I memilih shade Medium Beige.

Cream berwarna putih pucat. Risau juga kalau tak sesuai dengan warna kulit.
Tapi selalunya kena biar cream absorb ke dalam kulit dulu.

Seperti yang boleh dilihat, bahagian kanan lebih cerah dan warna kulit sekata berbanding dengan sebelah kiri. So yes, this SimplySiti CCDD Cream can even out the skin tone.Eventhough cream berwarna putih tapi bila dah apply to skin, kulit tak la nampak putih ketara. Nampak natural saja.

Jom try demo kat muka yang semestinya ada spot and marks. Bolehkah ia menutup semua itu?

Ini cara I apply apa-apa jenis krim muka. Tepek-tepek dan gunakan hujung jari untuk ratakan ia ke seluruh wajah. Apply for second time when needed. I hanya apply sekali sahaja.

Can you see the difference? Bahagian kiri menggunakan SimplySiti CCDD Cream dan apa yang I nampak ialah :

♥ Tona kulit lebih sekata.
♥ Black spot kurang jelas kelihatan.
♥ Kulit nampak lebih licin dan glowing.


WHAT I LOVE
♥ Ringan. Saiz tiub yang mudah dibawa ke mana-mana.
♥ Affordable. Harga hanya RM 49.90
♥ Easy to blend. Tak nampak comot.
♥ Mengandungi SPF 15 PA++
♥ Tidak membuatkan kulit rasa berminyak.
♥ Staying power. Selepas 8 jam, muka masih maintain.


NOT SO IN LOVE
Hanya boleh didapati dalam 2 shades. 


Now, exclusive for my blog reader! You can buy it at HiShop. Just click at the link below and enter your coupon code to get 15% rebate.


Coupon Code : ALIZA


For more info about HiShop, please click at any link below:

‘Like’ HiShop on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow HiShop on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my 
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe

4 scribble(s):

Mieza Everdeen said...

that part with the cream memang nampak lagi sekata tone daripada sebelah lagi. memang tak berminyak eh sis within the 8 hours?

Liz said...

Mieza > Akak kerja kat tempat berhawa dingin. Balik kerja memang tak berminyak. Belum cuba lagi pakai selama 8 jam di bawah matahari.

SallynaSanusee said...

haritu pegi aeon dah try tester die mmg rase tertarik..ye laa umur dah 3series mmg nak kene pkai krim2 yg ade suppliment..tp nak tggu cc cream nutox yg i pkai habis dulu..anyway cc cream nutox pun best..muka x berminyak n rase ringan je..just pkai krim n loose powder or compact powder dah ok..makin lama muka akn nmpk lbh natural..tp cmnepun nak jgk try ccdd simplysiti ni (sbb mmg mudah terpengaruh) hahaha

Liz said...

SallynaSanusee> hehehe, silalah cuba. I rasa kalau bab krim muka ni, kena tengok la sesuai atau tak dengan kulit muka kita. I pakai pun ok je

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.