Thursday, September 25, 2014

Review : Sabun muka Seri Emas

I bersyukur kerana I tidak mempunyai masalah resdung. Semasa I di sekolah menengah, ada seorang student ni mempunyai masalah resdung yang teruk sehinggakan cikgu pun tolong carikan ubat dan sabun yang sesuai untuk dia makan dan guna. Kat luar tu memang ada pelbagai ubat dan sabun untuk mereka yang mempunyai masalah resdung.

Salah satunya ialah sabun muka Seri Emas. Pernah dengar tentang sabun ni?


Ia adalah sabun handmade yang diperbuat dari 50% madu dan selebihnya ialah kombinasi herba semulajadi iaitu bunga tanjung, kulit kayu manis, minyak kelapa, kunyit dan ekstrak buah delima. Ia sesuai di gunakan oleh golongan kulit berminyak, jerawat dan sensitif.

Sabunnya berwarna seperti buah delima dan berbau wangi

Sebenarnya, sabun ini diformulasikan untuk mereka yang mempunyai resdung tapi kalau yang tiada resdung macam I pun boleh je pakai. Tiada masalah. Yang menariknya, sabun ini bebas daripada segala bahan kimia.

Untuk  mendapatkan kesan yang baik, kita perlu mencuci muka dengan sabun ni sebanyak 2-3 kali sehari. It depends. Macam I, I guna 2 kali sehari saja. Lepas sabun muka, biarkan ia selama 2-3 minit. Lepas tu baru dibilas.



TESTIMONIAL
Agak sukar untuk I lihat perbezaan selepas menggunakan sabun Seri Emas kerana I tidak menghadapi masalah resdung. Kulit muka pun bebas dari parut jerawat. Tapi apa yang I perasan, kulit muka terasa bersih dan segar. Is it just me atau sabun ni memang memang perlu dibilas berulang kali? Kalau tak, terasa macam masih ada kesan sabun di kulit.

Untuk mendapatkan sabun Seri Emas ini, sila berhubung dengan pihak syarikat Seri Emas :

Cara pembelian : BB60 ke 0132298329.
 Harga : RM60 Sem dan RM65 Sabah dan Sarawak termasuk pos


Ada sesiapa nak cuba sabun ini dulu sebelum membeli? Hanya perlu isikan borang online yang di sediakan di sini : http://eepurl.com/2wPmD

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.