Thursday, June 26, 2014

Stay protected with AIG Injury Guard

I boleh dikatakan seorang yang berdikari sejak kecil. At the age of 8 years old, I dah boleh tinggal kat rumah seorang diri sementara tunggu waktu persekolahan di sesi petang. Bersiap sendiri, makan sendiri. Kemudian sambung belajar di boarding school. Lepas habis sekolah, sambung belajar di Melaka. Boleh dikatakan I tak banyak habiskan masa di rumah. Balik rumah sebulan sekali.

I was and independent girl.

Rasanya semua orang ada pengalaman sakit masa kecil kan? Ingat atau tak ingat saja. Kita demam, batuk, selesema. Bagaimana parents kita risau dan hantar kita jumpa doktor untuk pastikan semuanya okay. Disebabkan I jarang sangat berada di rumah, rasanya I kurang  ada pengalaman dalam hal tu.

Tapi ada satu kejadian yang sampai sekarang I masih ingat. Ia berlaku pada 6 Oktober, 2004. I terlibat dalam kemalangan di PLUS Highway pada waktu pagi. I dalam perjalanan ke Melaka untuk kelas pagi tu. Bertolak dari Seremban selepas subuh. Kemalangan berlaku selepas exit Alot Gajah. Mata yang mula-mula segar menjadi mengantuk. Dalam tak sedar, I tertidur dan kereta terbabas ke divider besi yang memisahkan laluan ke selatan dan utara. I tersedar apabila berlaku dentuman kuat dan kereta merempuhi divider tersebut. I tak nampak apa-apa melainkan besi-besi dan ranting-ranting pokok yang melayang di hadapan mata. I panik kerana kereta tak dapat berhenti tapi I cuba pegang stereng kereta dan tetapkan laluan. On that time, cara terbaik untuk hentikan kereta ialah dengan merempuh divider. I nekad.

And it stop!

The first thing yang I buat ialah keluar dan jauhkan diri dari kereta. I takut kereta meletup. I was so scared to death. I was alone but I'm a big girl and I didn't cry. I called my parents and all my mother said was, "Tunggu situ sampai mama dengan papa datang". Lepas bantuan datang, officer tu kata kalau I tak dapat hentikan kereta tu, kereta akan terus ke hadapan sedikit dan I akan jatuh terjunam ke jalanraya di bahagian bawah.

I will be dead.

I was shocked by that fact. I guess my parents were having the same feeling too because they didn't scold or yell at me (eventhough I'm banned for life from driving my mother's car... hehehe). For the first time, I know they're scared.

Thankfully, I'm still alive to take this photo

You know, you bawa kereta dengan berhati-hati tapi you terlibat dalam kemalangan disebabkan reckless driver yang lain. You naik tangga elok-elok tapi you boleh tergelincir dan jatuh tersadung. Things happen dan kita tak tau bila ia akan berlaku. Kerana tu insurance amat penting untuk melindungi kita tatkala kita perlukan perlindungan perubatan.


Sempena Mother's Day dan Father's Day yang baru lepas, apa kata belikan insurance dari AIG untuk ibu bapa kita? Masih ramai yang merasakan insurance tidak penting tapi jika berlaku apa-apa musibah yang tidak diingini, insurance boleh membantu dalam menampung bayaran perubatan yang dikenakan oleh pihak hospital.AIG Injury Guard mempunyai pelan perlindungan sehingga RM 500,000 yang memberi perlindungan apabila ibu bapa terlibat dalam kemalangan termasuklah melecur kulit, keretakan tulang dan juga apabila terpaksa dimasukkan ke hospital bagi menerima rawatan lanjut.
MANFAAT

Melindungi anda sehingga umur 85 tahun
Anda boleh memohon untuk Injury Guard jika anda adalah antara 18 dan 75 tahun dan boleh memperbaharui sehingga umur 85 tahun.

Membayar di samping polisi-polisi lain
Injury Guard akan membayar di samping faedah-faedah yang anda terima jika anda mempunyai polisi insurans yang lain.

Perlindungan 24 jam di seluruh dunia
Injury Guard melindungi anda di mana-mana anda berada.

Daftar diri dengan mudah melalui telefon
Dapatkan Injury Guard dengan menghubungi pegawai perhubungan kami melalui telefon. Tiada borang. Tidak perlu beratur. Tidak perlu pemeriksaan kesihatan.

Perlindungan sehingga RM500,000
Pampasan Tunai sehingga RM80,000 untuk kecederaan akibat kemalangan seperti retakan tulang, terkehel, melecur dan kecederaan dalaman.
Pampasan Tunai sehingga RM350 sehari sehingga 200 hari jika individu yang diinsuranskan dimasukkan ke hospital akibat kemalangan.
Sehingga RM300,000 untuk kematian atau kehilangan upaya kekal akibat kemalangan.
Bayaran tambahan sehingga RM50,000 jika individu yang diinsuranskan mengalami kehilangan upaya kekal akibat kemalangan.

Serendah RM0.93 sen sehari
Premium bulanan yang berpatutan kami tidak akan meningkat dengan peningkatan usia anda.

Dapatkan perlindungan serta merta
Dapatkan perlindungan serta-merta setelah pembayaran anda diterima apabila anda membeli Injury Guard melalui telefon.


Rasanya tak salah kalau hadiahkan AIG Injury Guard untuk ibu bapa. Sekurang-kurangnya orang tersayang kita dilindungi.

Untuk keterangan lanjut atau berminat untuk dapatkan AIG Injury Guard, boleh rujuk di laman web atau hubungi mereka.

Website : AIG Injury Guard 
Toll-free line : 1-800-88-7144

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.