Thursday, May 29, 2014

June yang dinanti

Please refer to my previous post. Dah 24 hari sakit. I went to see the doctor on Monday. Lepas dia pastikan kedudukan sebenar yang sakit tu, dia buat kesimpulan yang sakit tu ialah otot. Katanya mungkin cedera. Urm, entah la. Doctor bagi Ponstan dan ubat sapu. Mula-mula dia suruh tunggu seminggu. Kalau sakit juga, kena datang semula buat X-Ray. Kemudian, dia tukar arahan pulak. Tunggu 2-3 minggu.

What? Ponstan hanya untuk seminggu. Ubat sapu memang banyak. I hanya apply ubat sapu. Ponstan tak sentuh langsung. Jangan tanya kenapa. Leceh pulak nak explain tapi cukuplah I beritahu yang I memang tak pernah sentuh Ponstan. Rasanya tak penting pun sebab doktor cakap makan bila tak tahan sakit. Boleh tahan. Cuma seksa je la. Sebenarnya, tak rasa teruk mana. Bukan rasa sakit 24-7.

She asked me to wait for another 2-3 weeks. It's not going to happen. I bagi masa sampai balik dari bercuti. Kalau sakit juga, memang nak terus jumpa doctor semula.

Dah nak sampai hujung bulan May. Ada banyak aktiviti bulan June nie. I'm so excited. Bermula dengan...

Next weekend!

Rehat sehari dan seterusnya ke...

Hello Swifties!

Selang sehari, layan ni pulak...

I'm rooting for Germany. Hail Deutschland!

Yang paling ditunggu...

Dah habis ganti puasa?


4 scribble(s):

msredcheesecake said...

sakit2 pon aktif lagik...take care k...semuga sembuh

Liz said...

msredcheesecake> nak buat camne kak. vacation dah planned pada bln february. tiket konsert dah beli pada bulan march. sakit ni kena bln may. nak tak nak, terpaksa gitu. hehehe

Mieza Everdeen said...

take care elok2 ye kak Liz ^_^ bestnya pergi konsert Taylor Swift :D

Liz said...

mieza> thank you mieza. hehe, mmg excited nak pergi concert

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.