Monday, March 03, 2014

Tiket yang macam pisang goreng

Saturday morning.

Awal pagi dah keluar sebab ada meeting. Lepas meeting terus ke The Guitarstore di Cheras. We reached there early. Jadi lepak dalam kereta dulu. Around 10.45am, baru naik ke store.

I merupakan orang nombor 4 yang beratur untuk dapatkan tiket. Suasana tenang. Orang yang nak beli tiket pun nampak tenang. Amos (pekerja di situ) pasang video konsert.. mungkin saja nak buat semua orang excited.

Orang nombor 6 merupakan seorang makcik. She talked loudly. So I boleh dengar yang dia datang dari The Curve. Katanya The Curve sesak dan queue sangat panjang. Jadi dia buat keputusan datang ke sini.Well, kalau dia dah kata camtu.. mesti banyak tiket dah terjual sebab Rock Corner kat sana dibenarkan untuk mula jual tiket seawal 10 pagi. I was so nervous!

"Hey, it's 11am!" said someone at the back.
"Yes, I know but I cannot get through the system" replied Amos.

What?

Rasanya dalam 2-3 minit lepas tu baru boleh kot. Orang pertama, nampak Amos okay lagi. Masuk orang kedua, I dengar dia cakap, "You gotta be fast, man! ". I dengan 2 chinese girls kat depan I dah terjenguk-jenguk kat screen computer tu. Orang belakang I lagi selamba. "Faster...faster!!".

Next sampai turn chinese girls tu. They didn't get what they want. Tickets for Category 2 already sold out! No choice for them. They had to buy the free seating tickets.Meaning I had to buy the free standing tickets as well :(

I couldn't afford to buy Category One. It's too damn expensive! Bila sampai my turn, yang tinggal hanyalah free seating dan Category One. Red Zone pun habis tau. I heard that all tickets sold out in less than two hours.


Woot woot!!! Jadi lah kan?

4 scribble(s):

msredcheesecake said...

peminat tegar ni...hhee

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh best gilerrr...

anak Wan Salleh said...

peminat no satu taylor swift ye :D

Liz said...

msredcheesecake > tak la. biasa2 je.

Mrs. Eady > excited!

kak Mira> Tak la kak. Saya peminat No. 1 Kelly Clarkson. Hihihi.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.