Friday, March 14, 2014

Montagne Jeunesse face mask. 20 masques untuk diberi percuma!

I know some of us prefer to use natural products to make sure they have a minimal exposure to chemicals. Pencinta haiwan pula akan memilih brand yang tidak mengamalkan animal testing dalam ujikaji mereka. Macam mana kalau ada produk yang menepati kedua-kedua perkara ni?

Salah satu produk yang berada di pasaran ialah Montagne Jeunesse.


Montagne Jeunesse menawarkan pelbagai pilihan face mask. Ikut je dengan jenis kulit dan masalah yang korang ingin atasi. Boleh rambang mata dibuatnya. Di sini I ada 2 produk untuk dicuba : Creamy Coconut Mud dan Manuka Honey Peel Off. You know, I tak sabar nak cuba Manuka Honey Peel Off  kerana bunyinya macam sedap je. Hihihi. But I decided to use Creamy Coconut Mud to draw out impurities and excess sebum first. Cuaca tak menentu, kadang kala kulit jadi berminyak.

I suka bila semuanya telah tersedia. Tinggal gunting dan apply pada kulit muka yang telah dibersihkan. Tunggu selama 20 minit. Kemudian bilas dengan air bersih.


FACT SHEET

Creamy Coconut Mud:
Unlike sheet / tissue masks, only mud/clay based masks will reach deep down into pores to draw out impurities and excess sebum- before it becomes a problem! For this mask, we’ve harnessed the hydrating goodness of fresh Coconut Water and added lots of other natural ingredients such as Shea Butter to also soothe and moisturise. A beauty treat your skin will love you for!

Manuka Honey Peel off: 
Peel Off masks are gentler than scrubs and also leave skin incredibly purified and smooth. You’ll be amazed to see how many dead skin cells show up on the masque after use! For this Peel Off mask, busy bees have collected nectar from the Manuka Bushes of New Zealand creating the renowned Manuka Honey- nature’s own amazing cleanser.


MY REVIEW




Creamy Coconut Mud:
Tidak seperti namanya, mask ni sedikit cair. Bila nak apply ke muka, I hanya dapat a thin layer of mask. So kena apply beberapa kali. Bau kelapa tu agak kuat dan ia mengambil masa untuk kering. Selepas dicuci, kulit muka memang rasa lembut. Yang tak seronoknya, tiba-tiba naik 2-3 jerawat halus kat muka selepas 2 jam memakainya. Korang pun tau muka I tak berjerawat, kan? I rasa I tak sesuai pakai mask ni.


Manuka Honey Peel Off:
Mmm... sedapnya bau. Rasa nak makan! Mask ni pekat. Mungkin sebab ia diperbuat dari manuka honey. Terus apply pada muka yang bersih. Untuk mask ni, I hanya perlu apply sekali sahaja. Ada banyak lebih. Lepas apply, terasa kulit muka tu menegang. Lepas 20 minit, peel off the mask. Kalau nak cuci muka lepas tu pun boleh. Muka jadi lembut dan wangi sebab ada bau manuka honey dan jasmine. I love this mask sebab senang nak apply, wangi dan paling penting, tiada jerawat yang naik kat muka lepas memakainya.


Exclusive Blogger free mask giveaway:

As mentioned previously, they’d love to offer my followers / readers the opportunity to try the masks for yourself so they’ve allocated 20 masques to giveaway to my followers. To be in with a chance to win a free masque, all you need to do is visit the ‘Montagne Jeunesse Malaysia’ Facebook Page via this hyper-link http://bit.ly/1hiVgwS and register.

Untuk lebih maklumat tentang produk ni, layari Facebook page di bawah.

Malaysian Facebook Page: https://www.facebook.com/MontagneJeunesseMalaysia 

NOTA PENTING : Untuk sesiapa yang mengalami masalah menebus mask tersebut, sila tinggalkan komen. Dah ada reader yang cakap dia tak boleh redeem. I masih cuba mendapatkan penjelasan dari pihak terbabit.

2 scribble(s):

*∽ IZAN ∽* said...

wow jerawat terus boleh hilangg.. kira cepat jugak kesannya tu. menarikk nihhh

Liz said...

kak Izan> akak dah tersalah baca tu. saya kata, lepas pakai creamy coconut mud tu, terus naik 2-3 jerawat halus kat muka :)

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.