Tuesday, March 04, 2014

Dove School of Skindulgence

"Umi, lama lagi tak?" kedengaran suara dari luar menjerit-jerit bertanyakan soalan ni disusuli dengan ketukan bertalu-talu. It always happen during my bath time. ALWAYS. Batrisyia memang suka kacau I waktu tu. Sometimes, I buat tak tahu je tapi selalunya I ended up mandi cepat-cepat. It is so hard to pampering my skin and go to the spa, ni nak mandi pun terkejar-kejar T_T

But now I can pamper myself on a daily basis in less time and with less money by showering with Dove Body Wash with NutriumMoisture.


Dove Body Wash with NutriumMoisture is proven to be better than milk. The unique blend of moisturising and nourishing ingredients replenishes nutrients back into the skin while you shower.

Baru-baru ni bertempat di The Apartment, D' Curve telah berlansung majlis perlancaran Dove Skindulgence campaign. Kempen ini bertujuan untuk mengajak wanita memanjakan diri setiap hari dengan cara yang mudah.


Di sana, kami telah dibahagian kepada 3 kumpulan di mana setiap satu mewakili the three main pillars of Skindulgence.

Group A : Eat Right
Group B : Dove Nourishes Better Than Milk
Group C : Stay Active

Di sini kami dapat melihat bukti bahawa Dove definitely nourishes better than milk. Secara amnya, ini steps yang mereka buat:

1) Ukur tahap kelembapan kulit di bahagian tangan sebelah kanan.
2) Kemudian, tangan akan "dimandikan" dengan susu dan dilap kering.
3) Ukur semula tahap kelembapan kulit di bahagian yang sama.

Kita boleh lihat tahap kelembapan kulit selepas "dimandikan" dengan susu tidak meningkat banyak. Ia menunjukkan susu tidak begitu bagus dalam memberi kelembapan kepada kulit. Kemudian, steps yang sama dilakukan di bahagian tangan sebelah kiri pula. Apa yang berbeza ialah kali ini, bahagian tangan tu akan "dimandikan" dengan Dove Body Wash.


Hasilnya memang sangat mengagumkan kerana kelembapan kulit berjaya ditingkatkan dengan hanya menggunakan Dove Body Wash. Itu baru sikit. Bayangkan kalau kita gunakan ia untuk seluruh badan setiap hari. Wah, kulit mesti jadi sangat lembut.

Group A was having fun preparing chicken salad and soba mee while Group C was doing some stretching outside the restaurant. I didn't manage to take photos of them but just look at below photo. Macam best je. Memang best pun sebab I sempat join Group A. Hehe..

Bersempena dengan pelancaran kempen Dove Skindulgence, ada sesuatu yang menarik menanti semua orang. It is an Instagram contest.

Women interested in joining the Dove School of Skindulgence can log on to https://www.facebook.com/MyDoveBodyWash to find out more. After taking the pledge on the Facebook app, contestants will over 21 days, challenge themselves to achieve the three main pillars of Skindulgence - pamper yourself, eat right and stay active. They have to share at least one photograph daily via Instagram hash-tags, (#skindulgence #betterthanmilk #stayactive) with a minimum total of 21 photographs (7 photographs per pillar) in the 21 days of how they take care of themselves at home.

You are what you eat… and so is your skin. 
Getting young, supple skin means feeding yourself the right food.

Exercise isn’t just for getting a gorgeous body, it’s for gorgeous skin too. 
Squeezing a little exercise into your tight schedule will yield huge benefits.

Love yourself and your skin will love you back. 
So don’t be shy about taking time off to get pampered. 
You can only be as good as the care you give yourself.

Challenge ini bermula dari 1 March 2014 dan berakhir pada 30 April 2014. Dalam 8 minggu ini, 3 pemenang mingguan akan dipilih berdasarkan kreativiti dalam setiap aktiviti dan pemenang akan menerima Dove Body Wash hamper bernilai RM100. Nak lagi best? 10 pemenang utama akan menikmati percuti 3 hari 2 malam di Krabi!


Jadi apa tunggu lagi? Jom sertai cabaran ini sekarang. I pun dah joined. Boleh check out my instagram at instagram.com/lizrohaizat

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.