Wednesday, March 26, 2014

Dear Ami Schaheera, semogakamu tenang disana

There is no word to describe how I am feeling right now.


The sweet and soft spoken Ami Schaheera passed away last night at Hospital Ampang :(

I tau dia masuk ke hospital tu. Agak dekat juga dengan rumah I. Kira macam anytime je boleh pergi. Tapi Naz (her hubby) minta semua orang pospone plan untuk melawat Ami kerana Ami tak berapa sihat, susah bernafas dan sukar untuk bercakap. Jadi I cakap dengan hubby yang nanti bila arwah dah okay sikit, nak pergi melawat.


I pernah jumpa dia sekali sewaktu join The Butterfly Project event di Amante. Dia sangat humble dan soft spoken. I cuma tahu dia bertarung dengan kanser setelah membaca blog dia sehari kemudian. Masa tu I berharap that I can turn back time dan jumpa dia semula. I wanna hug her for being such a strong woman. Kami sepatutnya dapat berjumpa di The Butterfly Project Pot Luck Party tapi dua-dua tak dapat datang di saat akhir.

Now she's gone. Allah loves her more and Allah wanted to take away all the pains. She was a fighter.

Ami, tiada lagi kesakitan di sana. Semoga kamu tenang dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Al-Fatihah.

9 scribble(s):

:: idzwa :: said...

al-fatihah..

Nafira usof said...

takziah..

Al-fatihah~

Fiza Rahman said...

Al-fatihah.

mummymer said...

i tak kenal dia, tapi i cume kenal dia masa orang pos yang kata dia tenat.. looking at her instagram, one wouldnt know that she was fighting for her cancer. memang sangat tabah lah ..

moga roh arwah tenang di sana.
Alfatihah

Liz said...

idzwa, nafira dan fiza > thanks korang.

kak mira> betul kak. sebab tu bila saya tau dia sakit, saya terkejut. masa saya jumpa dia tu, dia happy go lucky, suka senyum dan peramah. sbb tu la kalau la awal2 saya tahu, rasa nak peluk dia sbb dia kuat semangat.

BugBahrain said...

aku x berkesempatan plak knal dia. tp byk tau melalui hsbnd dia, we used to callhim, thonk.. dlu FET tp dia tukat FIST.

ape2 takziah utk semua..

*∽ IZAN ∽* said...

Al-fatihah dan takziah...

Liz said...

Bug> tukar FIST? urm, apsal aku x kenal eh. ke muka dah berubah?

kak Izan> thanks kak

cinonet said...

oh husband arwah thonk ke....

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.