Monday, February 17, 2014

Manjakan wajah dengan set dari Beautymate

I selalu pastikan I minum air mencukupi setiap hari. Ini untuk memastikan badan sentiasa hydrated. Lebih-lebih lagi semasa cuaca panas kering sekarang ni. Cepat saja haus. Eventhough I minum hampir 3 liter air sehari, kadang kala kulit nampak kering. Malah 2 minggu lepas, I mula perasan kulit muka mengelupas kerana kekeringan. Nak pakai bedak pun tak boleh sebab nampak sangat kulit tu mengelupas.

Kerana ia semakin teruk, I tukar my toner and moisturizer. Untuk yang menghadapi masalah macam I, I nak recommend set ini.

Beautymate Purifying and Hydrating Nano Toner 120ml
Beutymate Purifying and Hydrating Nano Mask 25g

Jangan risau kalau tak tau membaca tulisan cina tu kerana segala info tentang produk ini ada dipaparkan dalam Bahasa Inggeris di bahagian belakang produk :)


Extracted by Ginkgo Biloba Leaf Extract, Hydrolyzed Pearl and Glycoproteins. Ginkgo Biloba Leaf Extract which helps to hydrate your skin and facilitate the matebolism which prepares fast absorbing of lotion. Formulated with the natural mineral of Hydrolyzed Pearl can bright up the skin tone and balance the pH value, it makes your skin soften and smooth. Glycoproteins helps to increase the moisture balance in cuticle up to 15 hours or above.

 Ingredients dipaparkan dengan jelas

Pump, jadi tak perlu risau toner tumpah


Cara penggunaannya sama sahaja seperti toner yang lain iaitu digunakan selepas kita membersikan muka di waktu pagi dan malam.

What I Like
1. Toner ni berbau wangi.
2.  Bottle cap agak ketat dan toner ni jenis pump. Jadi tak perlu risau toner tumpah.
3. Ia tidak mengeringkan kulit. I boleh nampak perubahan pada kulit selepas 4 hari menggunakannya. Kulit tak kering lagi walaupun cuaca panas kering.

Not So Love
1. Agak berat. I'm not sure samada bekas ni mudah pecah atau tak.
2. The retail price is RM 49.90. The price is quite expensive for 120ml packaging.


Beautymate juga ada mengeluarkan Beautymate Purifying and Hydrating Nano Mask. Ia sesuai digunakan satu atau dua kali seminggu bagi mengekalkan kelembapan kulit. Harganya RM 36.90 untuk 7 keping masks.


BeautyMate Purifying and Hydrating Nano Mask is manufactured by the newly imported nano technology, combined with a close-fitting mask cutting, can effectively release essence nutrients into skin cells to bring you a unique skin care experience. Hyaluronic acid and collagen are excellent moisturizing agents that help to smooth out skin texture. Ginkgo biloba and morus nigra leaf extracts provide whitening effects. Pearl powder contains marine micro-elements and can help to cool off and calm the skin, reduce wrinkles and pump up the moisture level. It nourishes skin cells from deep within to greatly improve skin conditions.


Kalau korang berminat untuk dapatkan produk ni, bolehlah dapatkan di Natta Cosme.

Natta Cosme
106, Jalan S2D32, City Centre,
70300 Seremban 2, Negeri Sembilan.
Tel No : 06-6017555
 Opening hours : 10 am to 7 pm

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.