Tuesday, January 07, 2014

Naik 20 sen

Sejak new year tu, I dah tak breakfast di kedai yang dekat dengan office tu. I sarapan di rumah. I thought I tak boleh "hidup" tanpa nescafe tapi rupanya boleh. Hehehe... kali terakhir I minum nescafe ialah pada 27 December yang lepas.

Pagi tadi terasa nak makan nasi lemak setelah sekian lama tak makan. Terbayang-bayang sambal sotong kat gerai tu. So decided breakfast kat kedai aje la hari nie. Dah jadia tabiat, I akan keluarkan RM5 dari wallet. RM3 akan diberi kepada kedai nasi lemak. RM2 akan diberi kepada kedai I bersarapan pagi. Cashier akan bagi balance 40 sen kepada I.

Tapi pagi tadi dia bagi balance 20 sen saja!


Aiyoo, dah naik harga? Segelas nescafe berharga RM 1.80 sekarang nie. Amboiiii..... nasib la air dia sedap.

Nampaknya esok mulalah sarapan di rumah semula. Takpe Liz, ia lebih menyihatkan.

5 scribble(s):

Miss Ika said...

skrang semua mahal dear
http://notamanjaku.blogspot.com/

Liz said...

Miss Ika> betul tu. huhu...

Phoebe said...

Wah, bukan lagi 10sen, 20sen terus naik. Kalau hari2 bayar 20sen, sebulan sudah rm6. Sekarang ni sy makan di luar 1 kali jak dalam seminggu.

Phoebe said...

Sekali sekala makan luar xpa. Memang ramai yg bawa bekal atau sarapan d rumah ja skrg. Tau la, economy bukannya baik sgt skrg ni. Huhu..

Liz said...

Phoebe> Saya pun breakfast dari rumah. Seminggu sekali beakfast di luar :)

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.