Thursday, January 09, 2014

Maybelline Baby Lips Color in Berry Crush

This is so wrong. Last week, I went to the Guardian to buy lip balm for my daughter but ended up buying Maybelline Baby Lips Color for myself! Ahaaa... setelah beberapa kali lipstick patah gara-gara dia curi-curi pakai, I decided to buy a lip balm for her. Nak belikan yang jenis tak berwarna.

But then, I found this at the counter.


Fall in love instantly just because the twist tube is so cute and red in color. Boleh? So cute! Berat ia hanyalah 4.5g jadi memang sesuai di bawa ke mana-mana. It comes in 5 different shades : Coral Flush, Pink Lolita,Cherry Kiss, Berry Crush and Rose Addict.

What I use now is Maybelline Baby Lips Color in Berry Crush.





Nampak macam merah kan tapi tak merah sangat pun. You need a few swipes to get that red shade. One swipe will give you a subtle hint of color to your lips.


Yang best, bau dia bau buah-buahan dan tak melekit. Kan ada sesetengah lip balm bau tu macam kurang sedap sikit. Yang ni sedap baunya. Bibir pun terasa lembap. It claims that it can moisture lips for 6 hours. Selalunya I pakai lip balm waktu tengah hari. Kelembapan dan warna tu kekal dalam 3 jam. I guess ia bergantung juga pada aktiviti kita. Kelembapan akan hilang apabila kita berada di tempat panas, ketika kita makan dan minum. So re-apply the lip balm when needed :)

What I Like
Super cheap... less than RM10 per tube. I bought it at RM7 during Guardian sale.
The packaging is so cute
Moisture your lips instantly
It glides smoothly
Smells great

Not So Love
Does not moisture your lips longer like it claims.
It doesn't help to remove a chapped lips. So make sure your lips is not dry.


Overall
This is the best lip balm I found so far. Murah pun murah. Bau sedap. Tapi paling penting, bibir memang terasa lembap lepas memakainya. Memang tak membantu remove a chapped lips tapi dengan penggunaan yang berterusan, chapped lips pun boleh diatasi.

5 scribble(s):

wiida Ribbon said...

Nice review^^ Baby lips memang best and packaging dia comey2. bestnye kalau dapat kumpul semuanye~hehhe

Mieza Everdeen said...

kalau yg US version lagi comel, nasib baik takde kat sini kalau tak kita pergi beli semua. hehe! i have one exactly like yours, best pakai tapi kalau bibir dah sedia kering merekah jgn pakai, kasi treat elok dulu.

Liz said...

Wiida> Hi! Thanks. Memang comel2 kan? Rasa nak beli semua tapi bila pulak nak pakai? Hehe

Mieza> Aah. Akak dah tengok. Mmg comel. Betul, kalau bibir dah merekah.. tak sesuai nak pakai. Nanti tak cantil. Better treat the lips first

Miss Ika said...

i suggest u try lip balm the body shop. untuk bibir kering ok
http://notamanjaku.blogspot.com/

Liz said...

Miss Ika> body shop ye? Bagus ke? So far I takde masalah sangat. But will try kalau tiba2 bibir kering. Thanks

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.