Friday, January 24, 2014

Cuaca sejuk dan nyaman

Jam 2 petang.


Itu dia, 28 darjah celcius. Nak kata mendung, tidak pun.

Sekarang kecoh salji turun di beberapa negara jiran. Malah, tiba-tiba video salji di Indonesia tu menjadi popular pulak sekarang. Sedangkan video tu dimuat naik pada August tahun lepas. Apa-apa pun, ia tetap menjadi fenomena luar biasa.

Menurut Jabatan Meteorologi  negara, cuaca sedikit sejuk ini terjadi apabila angin kencang bertiup dari China. Sekarang ni, China sedang mengalami musim sejuk. Malah, kekurangan awan juga menyumbang kepada cuaca yang kita alami sekarang nie.

Boleh baca di sini untuk keterangan lanjut : Cooler days ahead in Malaysia.

I memang sukakan cuaca sebegini. Tak la berpeluh sangat bila buat kerja luar. Udara pun nyaman je.

2 scribble(s):

Syaza Suhana said...

No wonder sejuk. Tapi best! :) boleh la pakai clothes lama yg tebal2 tu hehe :D

Liz said...

Syaza> Yups. Memang cuaca tengah agak best sekarang ni

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.