Monday, December 02, 2013

The blue eyed actor.. Paul Walker 1973 - 2013


It all started in year 2003.

Ada movie baru nak keluar. Kebetulan I  cuti. I decided to watch a movie. Tengok trailer macam best. It was morning, definitely. I nak beli tiket untuk first show. Tak ramai pun yang beratur sebab hari bekerja.

The worker at ticket counter refused to sell the ticket to me. Dia kata tak boleh sebab movie tu untuk mereka yang berumur 18 tahun ke atas. I said, "Tapi umur saya 21 tahun". He just smiled and asked me whether I want to watch other  "U" rated movie. I wanted to show him my IC but he shaked his head and called his manager.

What the heck?! Dia mesti ada cakap sesuatu dengan manager dia sebab sampai je kat kaunter, manager dia terus cakap yang I tak boleh tengok movie tu. I terus keluarkan IC dan letak atas kaunter. "Now, kenapa saya tak boleh tengok movie tu?". Dia tengok my IC dan terus minta maaf, "Maaf adik, ingatkan awak budak sekolah lagi".

Fuhhhhh..... sabar je la. Tapi ia berbaloi kerana tak ramai pun orang dalam panggung masa tu. I dapat seat cantek. Paling syok, cerita tu best sangat!!! Keluar dari wayang, I rasa nak tengok lagi.

2 Fast 2 Furious. Masa tu la I mula kenal Paul Walker. Memang best sangat dia berlakon dalam movie tu. Sejak tu, memang tak ketinggalan tengok setiap kali keluar kat TV. Perwatakan dia sangat sempoi. Ok la, cute la juga eh. Tapi I memang suka lakonan dia. Sampaikan masa The Fast and the Furious : Tokyo Drift keluar wayang, I boikot tengok sebab takde Paul Walker. Hahaha...

I'm so in love with his acting. Movie bertajuk Vehicle 19 yang bosan tu pun I berjaya tengok sampai habis sebab Paul Walker jadi lead actor. Kalau tak, memang confirm I tak tengok.Tapi paling I tak boleh lupa ialah filem Eight Below. Oleh kerana ia berdasarkan kisah benar (dan sebab ada Paul Walker), I tengok movie tu. Sedih kan? Bergenang air mata bila dia jumpa balik anjing-anjing tu. Setiap kali tengok, mesti rasa sedih.


I terbaca tentang kemalangan yang menimpanya melalui Facebook. Macam tak percaya. Is is a hoax? Must be a hoax. But then, Dailymail pun keluarkan kisah yang sama. I was speechless. He was so young, a good actor and down to earth man. Thing like this make me want to say, "Kenapa tak Lindsay Lohan tu je yang accident? Dia lagi bawa banyak masalah". Ok, sorry Lohan.

I don't know. Kenapa diorang tak keluar dari kereta tu? I know kereta tu terbakar tapi kalau ye pun, mesti la diorang cuba nak selamatkan diri. Atau mereka pengsan? Entah la. Terbaca witness statement di sini, I dapat bayangkan apa yang berlaku. 

Malam tadi layan Fast and Furious 6. Fast and Furious 7 will be a heartbreaking movie. No more Brian O'Conner :(

3 scribble(s):

afzan sky said...

Heart this post.

Mieza Everdeen said...

I iz sad (T_T)

Liz said...

afzan- :(

Mieza- me too :(

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.