Monday, December 16, 2013

Beli contact lense melalui MrLens

Wanna know one thing. I can't wear sunglasses. Bukan atas sebab kesihatan tapi I memang tak boleh pakai cermin mata. Rasa rimas dan panas. Erk, normal ke tak normal? Nasib baik la mata I ni tak rabun walaupun I mengadap computer bertahun-tahun. Kalaulah I rabun, I rasa I sanggup rabun daripada pakai cermin mata kot. Hehehe...

But boleh je nak pakai contact lense, betul tak? Contact lense is a new thing for me. Did you know that you can buy contact lense online?

Welcome to MrLens.


The website is straight-forward and easy to browse. Korang boleh pilih jenis lenses yang korang ingini : Daily Disposable, Monthly Disposable etc. Click je dan korang akan terus di bawa ke page seterusnya di mana korang boleh browse pelbagai brand yang menawarkan contact lense yang dipilih tadi.

Sebelum mula shopping, kena register dulu. Ini untuk memudahkan kita monitor our purchase.



 Done!


Now I know it's not easy to choose colored lenses. Macam mana nak tau color tu sesuai dengan kita ke tak, betul tak? Colors like violet, green, honey... tak dapat bayangkan! No worries. All you have to do is scroll the mouse to photo given and wallah... dah boleh bayang macam mana warna mata korang :)


Next step is to choose the power and color of your lense.


Then click "Add to Cart". Still want to buy more lense? Just continue shopping and click "Add to Cart" whenever you decided to buy. Selesai, boleh click link "Currently In Your Shopping Cart". Skrin akan tunjukkan apa yang korang nak beli.


Lepas tu boleh click "Checkout" button and follows the next few steps.




Now you can see your order status.


MrLens akan hantar email juga. Agak cepat juga mereka proses order. Hari kedua mereka mula process dan shipping out. Hari ketiga I dah dapat contact lense tu. I rasa ia bergantung kepada lokasi korang juga la.

Dari segi pembelian atas talian, I takde masalah tapi sales service ada masalah sikit la. I had a problem bila nak check my package status di Poslaju. Kelihatan seperti package id yang diberi di email tu tiada dalam rekod Poslaju. Bukan takde tapi seperti id tu tak sama format dengan id poslaju. I ada cuba hantar email kepada MrLens tapi tiada jawapan hingga ke hari package tu sampai. On the same day, I dapat email dari server yang mengatakan email I tu tidak dapat dihantar atas sebab teknikal dari pihak MrLens. Hopefully pihak mereka boleh improve dari segi ini.



Ahaks, belum pakai pun lagi. Kalau dah pakai nanti, I share gambar ye :)

Untuk senarai produk, layari MrLens Website dan MrLens FB Page. Thanks to The Butterfly Project for this opportunity.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.