Friday, November 22, 2013

Happy Hunger Games and may the odd be ever in your favour


What makes you think that I won't do a blog entry about this? Hehehehe...

Finally, movie yang ditunggu-tunggu telah pun tiba. We're going to watch Catching Fire tonight. I was like reminding myself not to read any review today but.. tak boleh tahan! Now I regret it. Bukan sebab ada spoiler (anyway, spoiler ape ke bendanya kalau dah baca buku tu kan?) tapi bila baca komen orang yang dah tengok, I rasa tak sabar sangat nak tengok malam ni.

Malah, I dah bagi warning awal-awal kat hubby, "Kalau korang boring, korang boleh keluar dulu. Tapi jangan kacau Liza". Wehuuu.... 2 jam setengah tu. I don't mind because I read the trilogy a million times already. Ahaks, dah nak hampir 30 kali kot.

I think I'm going to cry. A little, maybe. The characters are close to my heart. I'm not sure if they will bring the scene where Cinna is getting beat to pulp. Tapi kalau ada, confirm I sedih sangat.

Lets watch!


3 scribble(s):

-makcik anon..keh..keh...- said...

Dah tgk ke?
Best!!...:)

Mieza Everdeen said...

kita baru tengok petang tadi. sedih!!!! but I love it this time, tak lari sangat macam first movie. It was great!

Liz said...

Makcik Anon> Dah :)

Mieza> Aah, tak lari sangat dari buku. Cuma part dalam Hunger Games rasa macam sekejap je. Tak puas.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.