Thursday, November 14, 2013

"Feel The Difference" Dinner anjuran Zespri® Kiwifruit Malaysia

Masih ingat akan my blog entries tentang Zespri® Kiwifruit? Some of you are puzzled. Kenapa la perempuan ni asyik bercakap tentang buah kiwi je. Hehehe... sebenarnya, I terlibat dengan The Zespri® 14-Day Daily Scoop of Amazing Challenge di mana kami kena blog setiap hari mengenai buah kiwi. It's part to promote kiwifruit to the readers juga la kan? Ini salah satu program yang telah diatur oleh Zespri® Kiwifruit Malaysia untuk tahun 2013. Sebagai penutup tirai tahun ni, Zespri® Kiwifruit Malaysia telah menjemput kami yang terlibat dalam program sepanjang tahun ke Feel The Difference Dinner di Neo Tamarind, KL.


It's not a formal dinner. Sangat santai sebenarnya. Dinner bermula pada jam 7 petang tetapi pihak bloggers dan media diminta hadir seawal jam 5 petang bagi menikmati pampering sessions yang telah disediakan. Syok!

Make up

Manicure and pedicure

Massage

 Hair makeover

Nice! Memang sedap diorang urut.


Full crowd and the music was loud. I mean loud loud with catchy songs. Met some new friends there. Ye la, bloggers yang I kenal kat sana hanyalah Sabby Prue, Missyblurkit dan Sunshine Kelly. Tepat jam 7 malam, kami dibawa masuk ke ruang makan. 2 rows of table full with bloggers and media.


Nice ambience. Gambar nampak macam terang tapi sebenarnya suasana dan cahaya lampu malam tu sangatlah romantik. Hihihi. Berlainan sikit dari suasana masa pampering session tadi, lagu-lagu yang dimainkan sewaktu dinner berentak pop dan rock.

Dinner dimulakan dengan sedikit kata-kata aluan dari Zespri® Kiwifruit Malaysia representative dan penerangan dari dietitian terkenal; Mrs. Indra tentang betapa pentingnya pengambilan buah-buahan setiap hari. Short and simple.





Sambil menikmati makan malam, ada beberapa games disediakan untuk kami. Salah-satunya ialah setiap orang diminta buka handbag masing-masing dan keluarkan benda yang boleh represent huruf-huruf dalam Zespri® Kiwifruit. It was hard. Sudahnya ramai-ramai keluarkan barang dan bergabung.

It was hilarious! Macam-macam yang keluar.

I love to attend blogger events because bloggers are quite sporting. You won't see Fatboybakes doing Pink Panther's move outside but he did it in front of us. Applause!



With Ayuni and Sabby


Sekejap je dah nak akhir tahun kan? Hopefully Zespri® Kiwifruit Malaysia akan ada program-program yang lebih menarik tahun hadapan.

Note : All photos courtesy of the official photographer

1 scribble(s):

Fiza Rahman said...

Bestnya.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.