Wednesday, October 23, 2013

Remember who the enemy is



"Katniss Everdeen, the girl who was on fire, you have provided a spark that, left unattended, may grow to an inferno that destroys Panem"

Many fans are counting days to watch this movie. I tak terkecuali juga. Awal-awal lagi dah tulis kat calendar. At first nak ambil cuti sebab nak tengok pada hari pertama macam tahun lepas. Tapi tak jadi la kot. Maybe I'll buy ticket for Friday slot. Kena kawal diri sendiri agar tak baca review dari orang lain.


What I love about this trilogy is it's sweet and cruel at the same time. Kita dihidangkan dengan kekejaman yang berlaku dalam The Hunger Games, kesusahan yang menimpa penduduk di setiap district, ketamakan penduduk di Capitol tapi untuk menjadikan jalan cerita itu seimbang, kita dibawa mengikuti erti persahabatan dan cinta tiga segi antara Katniss, Peeta dan Gale. Oh, btw.. I'm Team Peeta. No Gale... you're just her bestfriend :)

To those who decided to watch the movie, I suggest you to finish all three books and watch The Hunger Games first. Kalau tak, confirm korang tak faham dan rasa movie tu boring.

“I wish I could freeze this moment, right here, right now and live in it forever.” 

Hopefully there will be a scene on the rooftop this time.

4 scribble(s):

~ As ~ said...

Aku tak baca buku ni, tapi aku ada tengok movie 1st tu, rupanya ada lagi eh?

Liz said...

As> ada la, babe. 3 books altogether. buku terakhir akan dipecahkan kepada 2 movies.

ko tak rasa tergantung ke lps tgk 1st movie? definitely ada sambungan :)

MiKi MoUsE said...

saya mmg suka tgk cerita ni,dkt hbo jarang sgt tayang,kalau brnasib baik dpt la tgk,hehe. Saya team peeta jugak.

Liz said...

Siti Nur Salimi > Hi adik. Lepas ni boleh tgk filem kedua mereka

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.