Friday, October 11, 2013

Philips "Innovation that matters to you" campaign and contest

Baru-baru ini, Philips telah melancarkan kempen "Innovation that matters to you" di mana ia mengajak rakyat Malaysia berkongsi idea, pendapat dan pandangan bagi menjadikan rumah dan negara kita lebih selamat. Ini bersesuaian dengan misi Philips yang sentiasa mencari idea baru untuk mencipta produk yang lebih baik untuk pelanggan.



Untuk kini hingga 14 November 2013, rakyat Malaysia boleh berkunjung ke website http://philips.to/innovationMY dan menyumbang idea bernas mereka melalui dua kategori : Healthy Homes and Safer Cities.

Setelah tamat, pihak juri akan menyenaraikan 3 idea terbaik bagi setiap kategori untuk bertanding dalam public voting dari 27 November hingga 10 December.


Idea yang meraih voting paling tinggi bakal melihat idea itu direalisasikan oleh Philips. Ada juga pelbagai hadiah lain untuk dimenangi.

Grand Prize for Winning Idea: 
1 unit of Philips Viva Collection Airfryer
1 unit of Philips Viva Collection ME Computerized Electric Pressure Cooker

5 Consolation Prizes for Shortlisted Entries: 
1 unit of Philips Living Colors Bloom Black
1 unit of Philips RaGa MP3 Player

Kalau tengok sekarang pun, Malaysia masih aman tapi tidak boleh dikategorikan sebagai negara yang selamat. Mana-mana negara pun pasti berlaku pelbagai jenayah. Tapi kita juga boleh melakukan sesuatu untuk memastikan negara kita lebih selamat untuk rakyatnya.

Jika korang ada idea yang best-best, apa kata join kempen ini. Caranya mudah saja. Mula-mula, layari  http://philips.to/innovationMY.

Kemudian, pilih tema.


Lepas tu, masukkan nama dan email address. Nak log in guna twitter dan facebook pun boleh. Bolehlah taip idea anda di kotak yang disediakan. Make sure korang baca Terms and Conditions dulu (sebab I tengok ada entry submission yang tidak mematuhi Terms and Conditions).


Dah siap? Click "Submit".


Idea ini timbul kerana I selalu nampak parking lot for disabled people disalahgunakan oleh mereka yang normal. Disabled people perlukan parking lot yang lebih besar dan dekat dengan pintu masuk agar ia memudahkan mereka untuk turun dari kereta. Bila dekat dengan pintu masuk, keselamatan mereka juga lebih terjamin daripada penjenayah yang mungkin target mereka yang tidak boleh melawan.


Senang je kan? Jom kita berkongsi idea untuk menjadikan kediaman dan negara kita lebih selamat!

Join the conversations on #meaningfulinnovation on Facebook, Twitter @PhilipsMY and Instagram and visit http://philips.to/innovationMY to find out more!

3 scribble(s):

Rose Azadir said...

Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

Sherry said...

nice suggestion :D

www.mymomsbest.us

Liz said...

Sherry> thank you

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.