Tuesday, September 24, 2013

Kereta yang pergi "bercuti"

Setelah 14 hari tersadai kat workshop, barulah kami dapat semula kereta ni. Tu pun selepas I pot pet banyak kali. Kami dijanjikan kereta akan siap dalam masa 7-10 hari. Tapi haremmmm... janji boleh ambil hari Isnin.. bawa ke Rabu... bawa ke Jumaat...

Masa hari Rabu, dia kata dah cat tapi nak touch up sikit-sikit. Guess what? Hubby pergi workshop tu hari Jumaat, mana ada dia cat. Cakap je lebih. Petang tu pegi ke workshop dan buat muka garang dan tension sikit-sikit. Ahaks, hidup kena pandai berlakon.

Sabtu dah boleh ambil kereta. Tu pun tak puas hati sebab dia kata nak cat satu kereta (kat pintu ada calar sikit-sikit, depan pun) tapi tidak pun dicatnya. Dia boleh kata, Sabtu lain boleh datang lagi.. dia bagi touch up.

Adeh!

Apa-apa pun, yang penting hasil kerja memuaskan. Tang lain tu tolak tepi dulu ye.

Erny kata, kena ada gambar before after.. nah, ini dia!



I'm gonna miss driving manual car. Lagi best! Tapi takpe la, KL ni sesak. Penat kalau bawa kereta manual, kan?

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.