Tuesday, September 10, 2013

Day 6 : Fresh Zespri® Kiwifruit Platter

Hari ni mari kita ambil tahu sedikit sebanyak tentang sistem pencernaan. Rasanya semua dah tau bagaimana sistem pencernaan kita berfungsi. Melalui stool, kita boleh tahu samada pemakanan kita seimbang atau tak.

Ada beberapa faktor yang menyumbang kepada masalah sembelit di kalangan sesetengah individu seperti pengambilan fiber dan air kosong yang kurang, usia dan hormon. Doktor pernah beritahu I bahawa wanita lebih mudah mengalami sembelit kerana badan kita sedikit sukar menyerap air dan fiber berbanding lelaki. Tambahan pula bila pregnant. Masalah sembelit memang boleh berlaku sehingga menyebabkan ketidakselesaan.

Scientific studies have demonstrated how regular consumption of Zespri® Kiwifruit contributes to good digestive health for our kids and family. 2 biji Zespri® Kiwifruit membekalkan 4.5g fiber. Jika diambil berterusan dalam masa 7 hari, korang dah boleh rasa perbezaannya.

Apa kata korang cuba sahut cabaran 14-Day Daily Scoop of Amazing Challenge ni. Kawan I pun ada yang dah cuba and she's on day 3. Bravo! Kalau rasa malas nak cuba resipi baru, buat macam apa yang I buat hari nie.

FRESH ZESPRI® KIWIFRUIT PLATTER


Apa yang korang perlukan hanyalah Zespri® Green and SunGold Kiwifruits. Kupas dan potong. Sedia untuk dihidang. Sedap dimakan sejuk ketika cuaca panas.

Untuk ketahui jenis-jenis kiwifruit keluaran  Zespri®, layari www.zespri.com.my


My previous entries:
Day 1: Zespri® 14-Day Daily Scoop of Amazing Challenge 
Day 2 : Zespri® Kiwifruit and Green Chilli Sambal
Day 3 :  Zespri® Tropical Smoothie
Day 4 : Zespri® Cereal Yoghurt Parfait
Day 5 : Zespri® Kiwifruit Pudding

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.