Sunday, September 08, 2013

Day 4: Zespri® Cereal Yoghurt Parfait

Day 4 and surviving. Hihihi. Wow, I never thought I'll be able to enjoy this challenge. Selalunya bila nak makan kiwi, hanya potong dan terus makan. Kerana challenge ni, jadi ter-rajin cuba resipi-resipi baru pula.

Today's recipe is not a new invention. Rasanya orang lain pun dah biasa makan. Untuk yang tak pernah cuba, boleh cuba resipi ini. Resipi mudah macam ni sesuai dimakan in between big meals. Yang penting, semua bahan yang digunakan mempunyai khasiat yang tersendiri.

Zespri® Cereal Yoghurt Parfait



Ingredients:

6oz of any of your favourite yoghurt
1 Zespri® SunGold kiwifruit, peeled and diced
1/2 cup Cornflakes cereal (or any cereal you have at home)

Directions:

Spoon half of the yoghurt into 10-oz clear glass. Top half of the kiwifruit and half of the cereal. Repeat layers.


After-thought:  Selalunya, kami gantikan yoghurt dengan susu low fat. Tapi tak sangka bila guna yoghurt, Batrisyia suka sangat makan! Eventhough yoghurt masam-masam sikit tapi apabila dimakan dengan Zespri® SunGold kiwifruit yang manis dan cornflakes yang sememangnya crunchy, ia berjaya membuatkan Batrisyia makan dan makan dan makan sampai licin!

Makan sambil tengok movie

Untuk pelbagai resipi menarik, layari www.zespri.com.my

My previous entries:
Day 1: Zespri® 14-Day Daily Scoop of Amazing Challenge 
Day 2 : Zespri® Kiwifruit and Green Chilli Sambal
Day 3 :  Zespri® Tropical Smoothie

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.