Friday, September 20, 2013

Anak mati di pusat asuhan

Kalau kau nak buat taska/nursery/pusat asuhan, boleh tak jadi seorang yang lebih peka, berperikemanusiaan/bertanggungjawab?

Anak mati di pusat asuhan

Eiiiii, geram!!! Baby tu dah muntah darah. Masa ayah dia ambil, dia dikatakan telah meninggal dunia 2 jam lebih awal. Kesian tak?

Kau kerja kat taska tapi kau nak tutup kesalahan kau? Bukan muntah biasa... muntah darah. Kau boleh biarkan je? Tak call parents tu? Bila ditanya, banyak dalih pulak.

Yang pergi tidak akan kembali tetapi yang lalai tidak boleh dilepaskan begitu sahaja. Biar ia menjadi peringatan kepada yang lain.

Takziah kepada keluarga mangsa.

3 scribble(s):

Rai Ourkizuna said...

tu la..saya pun baca tadi.. nak nangis.. mmg dah ajal dia.. tapi kenapa tak bertanggungjawab mcm tu.. muntah darah tu..

Azim Aris said...

kesian btul kan..

tumpang bace cni jom ke blog sy jgk ek,nk exchange bloglist ngan sy bgtau la :)

Tak Mungkin Benar

Liz said...

Rai> hmm, mungkin mereka takut dan cuba nak cover up the real story. tunggu siasatan.

azim> yups.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.