Wednesday, July 24, 2013

Switched at Birth

Walaupun I seorang peminat tegar Supernatural, NCIS, Bones dan Criminal Minds, tak bermakna I tak layan drama bersiri yang lain. Antara drama lain yang I suka tengok ialah Switched at Birth. Malam tadi I tengok What If? episode yang diperkatakan ramai (Season 2, Episod 15). Sebak juga tapi nasib baik semua tu dalam kepala John.



Switched at Birth, a one-hour scripted drama, tells the story of two teenage girls who discover they were accidentally switched as newborns in the hospital. Bay Kennish grew up in a wealthy family with two parents and a brother, while Daphne Vasquez, who lost her hearing at an early age due to a case of meningitis, grew up with a single mother in a poor neighborhood. Things come to a dramatic head when both families meet and struggle to learn how to live together for the sake of the girls.

Jalan cerita macam siri-siri yang lain tapi apa yang buat ia menarik perhatian ialah kehadiran beberapa watak utama yang pekak... for real! They have Katie Leclerc (as Daphne), Sean Berdy (as Emmett ), Marlee Matlin (as Melody) and Ryan Lane (as Travis). For the first time, kita boleh cuba rasa apa yang mereka rasa. Bagaimana mereka berkomunikasi dan apa rasanya bila keadaan sekeliling berputar dan dalam masa yang sama, mereka tidak dapat mendengar satu bunyi pun.

How is Prom Night at deaf school?
How do deaf people listen to the music?


You will see all that in this series.. so cool!

Katie dan Sean


Yang paling best, I boleh belajar ASL (American Sign Language). Lepas tu ajar Tisya sekali. Hehehe... So far Tisya hanya boleh buat "Thank you" which is quite easy to remember la kan.


Walaupun tak la sehebat pelakon-pelakon dalam tu tapi boleh la ingat macam mana nak sign father, mother, crazy, yes, no etc.

Tak semua drama bersiri tu tak bagus. Ni salah satu drama yang korang patut tengok dan belajar.

2 scribble(s):

Fiza Rahman said...

Aku layan juga citer ni. Tapi lately asyik terlepas jer.

Liz said...

fiza> aku download je. lagi senang nak layan bila2 aku suka.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.