Thursday, May 23, 2013

Why I want a Havaianas!

Teringat masa tinggal di asrama, selipar jepun merupakan antara barang yang WAJIB ADA dalam list barang-barang yang perlu dibawa ke asrama. Kenapa pakai selipar jepun je, kenapa tak pakai selipar lain? Sebab selipar jepun tu kan murah. Kalau hilang pun, boleh ganti baru.

Selipar jepun selalu dipakai ke tandas asrama, surau dan dewan makan. Kalau korang pergi kat asrama, boleh dikatakan rata-rata selipar jepun mempunyai tag nama tuan punya yang ditulis dengan permanent marker pen. Dah tulis nama pun boleh hilang tau! Hahaha... kenangan.

Selipar jepun tak lah sedap sangat bunyinya. Apa kata kita translate to English? Terus jadi "flip flop". Wah, sedap sikit bunyinya. Selipar jepun biasa pun tidaklah cantik mana. Standard design gitu.

Nak yang ada design cantik dengan warna yang menawan? Apa kata korang usha flip flop dari Havaianas?

Love the details!

Love the color!

Oh my...... tak sangka cantik sebegini!



Kenapa I nak flip flop dari Havaianas?

Sebab ia cantik. Kalau pakai, terus jadi bergaya! Flip flop dari Havaianas bukan setakat boleh dipakai untuk bersantai tapi juga boleh dipakai ke mana-mana kerana design nya yang cantik itu. Selipar I pun dah nak kena tukar nie. Tapak pun dah haus. I suka ber flip flop ke mana-mana sebab senang.

3 scribble(s):

Fiza Rahman said...

Cantik2 tu ☺☺

Liz said...

Fiza> Yang bunga2 tu sangat girly. Suka aku tgk!

Syigim said...

sejak jadi mom of 3, mmg prefer pakai flipflops yg comel2 mcm ni pegi mall. senang nk kejar bebudak tu :P

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.