Wednesday, April 10, 2013

Gelombang merah di rumah pengantin perempuan

Sambungan dari Part 1.

The next day, majlis kenduri belah perempuan. I ternanti-nanti sebab suka tengok baju pengantin tu. Kain meleret! Rombongan pengantin lelaki dalam 5 kereta. Memang tak ajak orang lain ikut sebab ramai dijemput untuk hadir ke majlis keesokan harinya. Jadi yang ikut pada hari tu hanyalah jiran-jiran terdekat dan family makcik.

Cuaca panas. Memang cantik la kalau bergambar. I tak dapat nak ambil gambar banyak sangat. Sebab tu agak tak menyabar nak tengok gambar photographer. Selalu pergi majlis orang. So bila tiba-tiba jiran tegur, “Kenapa tak duduk kat meja beradab?”, agak blur sikit. Hahaha. Kitorang satu family boleh pergi duduk kat meja yang dikhaskan untuk belah pengantin lelaki.Lepas diajak, semuanya bangun dan tukar meja.

Kenduri hari tu meriah juga. Dari jauh I nampak ramai tetamu yang datang. Alhamdulillah. Kita layan gambar ye. Gambar campur-campur dari digicam dan DSLR. Tu yang kualiti pun tak sama.

Menanti paluan kompang.
Pengapit adalah kawan adik sejak kecil.

Doa dibaca sebelum majlis dimulakan

Jangan main-main. Hebat budak kecil nie!

Menepung tawar

 Wedding cake of the day. Itu bunga segar!

Signage

Guestbook table

Bergambar dengan pengantin baru

Stroller pun nak bergambar! :p

6 scribble(s):

eynda said...

Merah nampak meriah.... suka tengok sigange tu :-)

Fazahra said...

i jeles kat guest book table tu...dulu time kite mana ada trend cenggini..huhuhu

Liz said...

kak eynda> merah hitam dah jadi trend. boleh naikkan seri pengantin. signage tu mmg kreatif.

Fazahra> Betul! Zaman kita dulu, bila kata nak buat guestbook, parents pun terpinga2 tak faham. Hahaha

Fiza Rahman said...

Untung pengantin skang kan. Siap ada guestbook table tu.

Fiza Rahman said...

Tahniah liz, dpt adik ipar ☺☺

Liz said...

Fiza> Zaman sekarang dah ada macam2. kalau ada bajet lebih, ko nak buat candy buffet pun boleh. Tapi sebab aku tak suka budak2 mkn gula2, takde la terfikir nak buat. lollipops tu pun makcik aku sponsor last minute

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.