Tuesday, February 05, 2013

Telan antibiotik

I jenis tak takut jarum, tak takut makan ubat. Setakat telan 3-4 biji sekali jalan tu, ok lagi. Tapi I tak suka antibiotik. Kenapa kebanyakan antibiotik busuk/tak sedap? Right now, I'm taking 2000mg Cloxacillin per day. Dari Jumaat lepas hinggalah sekarang dan antibiotik tu belum habis lagi. Seksa!

Setiap kali makan, kena telan 2 biji. Masukkan sebiji dalam mulut, tutup hidung, minum air, telan. Then lalui proses yang sama sekali lagi. Buat 4 kali sehari. Tak sedap. Batrisyia tengok pun boleh cakap macam ni, "Kenapa tutup hidung? Pahit ke? Umi ni macam budak-budak". Eiii budak nie.

The good news is insya Allah I akan beransur pulih. Nampak macam ada tanda nak sembuh eventhough sakit tu masih terasa. Oh, I sakit ke? Ye, I tengah sakit. Kalau congak, agaknya dah 9 hari. Doctor kata insya Allah tak serious tapi boleh jadi serious kalau sakit tu tak baik. Tu yang dia bagi antibiotik berpapan-papan. Not like tapi terpaksa makan sebab nak sembuh punya pasal. Apa-apa hal, tunggu check up Jumaat ni. Good news or bad news, I'll share about it later.


0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.