Wednesday, February 27, 2013

Request lauk sedap dari mama

Orang kata, bila dah duduk berjauhan dari keluarga.. bila si anak balik ke rumah, si ibu akan mula masak yang special untuk anak. Tu kalau belum kahwin. Tapi kalau dah kahwin, si anak patut masakkan untuk ahli keluarga pulak.

Tapi I tidak pulak macam tu. Hihihihi. Kadang-kadang bila sampai masa teringin nak makan sesuatu, I akan request mama masak lauk yang I nak. Adik beradik lain terpaksa pasrah sebab I sorang je yang duduk luar negeri (lah sangat kan?). Sape ntah pernah tanya I, kenapa pulak I request lauk. Patutnya I yang kena masakkan untuk keluarga. Hoooo, ni mesti tak pernah duduk jauh dari parents nie.

Semuanya bermula sejak sekolah menengah la kot. Duduk asrama. Paham-paham la. Parents akan datang melawat. Lauk pauk yang sedap-sedap akan dibawa untuk memenuhi nafsu makan si anak yang dah bosan dengan lauk dewan makan.Lepas tu belajar kat Melaka pulak. Masa kat Taman Dahlia, rajin la keluarga I datang melawat. Bawa lauk lagi. Kiranya rutin membawa lauk untuk anak tu dah jadi kebiasaan.Bila dah duduk jauh, walaupun kita tau memasak, tetaplah terbayang-bayang lauk kat rumah. Tak sama, ok!

Korang macam I tak? Ke I je yang suka request macam tu?

Adik beradikku sekalian... Sabtu ni kita makan Sambal Daging! Aku bagi tau awal-awal ni :p


2 scribble(s):

semut-terbersin said...

yezzzaa!! samaaaa!!

Liz said...

Ila> lebih2 lagi pregnant mom kan? hikhik

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.