Monday, February 04, 2013

Ladies only at Coway B-Day

Dalam pada kalut mencari teman untuk ke event ni di saat akhir, I dapat teman akhirnya! I ajak Fira. Nak dijadikan cerita, selama ni panggil dia "Kak Fira" sebab dah beranak 3 (a daughter and twins). Biasa la, semua orang yang ada anak lebih dari satu (yang I tak kenal la eh) memang I bahasakan dia as "kak". Sekali sebaya! Kuikuikui. Sorry la Fira ye. Dah la tak pernah jumpa, terus ajak. Tapi takpe, boleh kenal-kenal, ye tak? Lepas ni boleh join saya pergi JomFit pulak.

Coway B-Day merupakan acara penutup bagi kempen Coway Bidet yang dianjurkan oleh Real Women Real Voices. Bila I dapat jemputan ke acara ni, ramai yang beranggapan hanya yang masuk trial saja yang boleh pergi. Sebenarnya tidak. Untuk Coway B-Day ni, korang kena masuk contest. Kalau menang, baru dapat seat di sana. Tak semestinya blogger je yang boleh pergi :)

Acara diadakan di AcmeBar and Coffee di The Troika, KLCC pada hari Sabtu yang lalu.

Ladies from Real Women Real Voices and Zenith Media 

Selepas mendaftar dan ambil goodie bag, kami dibawa ke tingkat atas. Di setiap kerusi, mereka letakkan gambar wanita-wanita dari karakter drama/filem. Kami perlu pilih karakter yang kami suka dan menjadi karakter tersebut pada hari itu. Lepas pusing-pusing meja, kami pilih untuk jadi Buffy Summers dan Faith dari drama bersiri Buffy... The Vampire Slayers.

Buffy and Faith sangatlah kan :p

Masa sampai sana, tak ramai orang lagi eventhough jam dah menghampiri ke pukul 2 petang. Jadi sempat la berbual dan mewarna sekejap.

Lelaki di tengah tu terus buat pose bila nampak I nak snap gambar.
Nice, dude!

Faith, Rachel and Monica 

Kopi dan saya memang tidak dapat dipisahkan

Around 3 pm, event bermula. Program petang tu agak santai. Bekerjasama dalam satu pasukan, I dan Fira harus menjawab soalan-soalan mengenai tandas. Oh, general questions je. Bukanlah soalan-soalan yang memualkan pun.
MC of the day... Rina yang sangat peramah 

Ada yang google jawapan.. hahaha

Ada juga aktiviti lain seperti memilih lelaki kacak mana yang anda suka. Weeee...

Pertarungan sengit antara Brad Pitt dan Johnny Depp. 
Johnny Depp menang!

Setiap markah yang diberi akan di mark dalam bentuk ice cream sticks berwarna warni. 

Hijau mewakili 20 markah 

Team yang menang telah pun membawa pulang Coway Digital Bidet. 2 biji lagi! Sape nak bagi, ye tak? I tak bernasib baik untuk dapat apa-apa baucer. Penat angkat tangan :p

Walaupun begitu, kami tetap enjoy. Food sedap, crowd memang happening, aktiviti menarik, goodie bag pun best.
Barisan bloggers

With Rina (MC), Mahira(RWRV) and Sam (Coway)

Group photo

Gift from Be Good

7 scribble(s):

FiraHamzah said...

hoyeayyy..
thx babe ajak i join skali..nanti kite g yg jomfit tuh ek..seriuss nak sgt join, tapi after bulan 4 arr..hihihi.. :)

p/s: sayang nak guna Be Good scrub itewww..hahaha ;p

Fiza Rahman said...

Mcm pernah tgk jer pompuan tu.

Liz said...

Fira> Haha, baru tertanya-tanya.. babe, kenapa nak tunggu bulan 4 baru nak gi jomfit tu? confuse! ok, nanti dah keluar jadual baru, I ingatkan. Heheh, tak guna lagi barang2 Be Good tu. Nak guna tu kena tunggu ada masa lapang. Baru boleh enjoy.

Fiza> Hihihi.

deena awanis said...

wahh..seronok nya goodie tu..

Liz said...

deena> mmg best!

shila azizi said...

best kan event aritu...sayang nak guna be good tu..hehe...

anyway, salam perkenalan =)

Liz said...

salamshila. aah, best! setakat ni saya tak guna langsung. hahaha.. sayang

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.