Friday, February 22, 2013

Burger Bakar Abang Burn tiada sayur

I seorang penggemar sayur. Kalau makan nasi, sayur paling banyak dalam pinggan. Jadi bila I cuba Burger Bakar Abang Burn, I tak boleh terima kenyataan yang mereka tak letak sayur aka salad.

Hikhik. Sebenarnya dah lama sangat nak cuba tapi tak berkesempatan. Sejak tahun lepas menunggu. Lepas tu bila Batrisyia dah sekolah kat area Taman Dagang, teringin nak cuba tapi tak juga pergi-pergi. Bila mereka buat offer baru-baru ni, I ajak hubby pergi.

I cakap dengan hubby. I nak order burger yang I mulut I mampu makan (bermaksud tidaklah sampai bertingkat-tingkat sangat). Sekadar lepaskan keinginan. Then, tak perlu la makan lagi. So I belikan Beef Cheezy Supremo untuk I dan Lamb Cheezy Special untuk hubby. Total lepas discount ialah RM21.++

Mahal? Daging homemade yang tebal. Standard la kot. Kalau nak murah macam kedai lain, dapat la daging yang nipis. I tak rasa burger yang hubby makan. Dia tak offer pun. Cis, tau la suka makan lamb. Burger I pula, I rasa terlalu cheezy. Kalau la I tau, I order "Cheese" je. Oh ye, "Cheese" akan dapat 1 keping keju. "Cheezy" akan dapat 2 keping keju. Dengan gabungan white sauce yang diletak, I rasa "Cheezy" terlalu muak. Oh my, ke I yang dah tua dan rasa tak sesuai makan benda-benda berlemak ni lagi? :p

Paling terasa kehilangan ialah tiada salad. Sob sob. Why? Kalau ada salad, kan sedappppp. Satu lagi, diharap pihak BBAB boleh beri lebih tisu kepada pembeli. Bayangkan dengan cheese dan white sauce yang meleleh tu, sekeping tisu je yang diberikan. Comot! Hehehe, tapi bedal sajalah. Nasib baik ada tisu basah dalam handbag.

Overall, sedap. Ok la. Tidaklah sedap melampau sampai rasa nak repeat banyak kali. Maybe lain orang lain citarasa kot. I rasa dah cukup makan sekali. Yang pasti, memang kenyang dan sesuai dengan harga. Paling obvious, terus rasa mengantuk lepas makan. Hehehe.

2 scribble(s):

Confession of a Coffeeholic Momma said...

jahat sungguh hidangan ni. keh keh keh keh..

Liz said...

Ija> iyer. penuh dengan lemak! hehehe

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.