Wednesday, January 23, 2013

Help find William Yau Zhen Zhong

It's sad to read about this news on newspaper. I baru habis baca novel Please Look After Mother. Jadi bila si kecil ni hilang, I rasa sedih mengenangkan di mana dia berada.

Mungkin dia sedang merayau-rayau.
Mungkin juga dia sedang dikurung.
Mungkin juga telah diseludup ke luar negara.

He's so young dan comel sangatlah!

It's a normal reaction untuk parents lain marah atas kejadian ni. I pun marah juga because it's a careless mistake. William ditinggalkan di dalam kereta selama 10 minit sementara ibunya masuk ke kedai elektrik untuk melihat-lihat washing machine. I tak tau apa yang berada di fikiran ibunya. Mungkin dia dah biasa tinggalkan anak di dalam kereta. I nak tinggalkan anak selama 30 saat di dalam kereta pun I tak berani.

But instead of kita marah-marah secara keterlaluan, maki hamun dan ada yang sampai call ibu bapa William dan mengeluarkan kata-kata kesat, apa kata kita cuba menolong mereka. Mungkin kita tak mampu nak join the manhunt to find this little boy but at least we can help them by posting this below poster via FB, twitter, blog and email.

Please... do your part.

1 scribble(s):

Maria Menado~ said...

semoga cepat jumpa dia.. kecil2 ni macam macam boleh jadi.~

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.