Tuesday, October 09, 2012

Sister of the groom to be

My brother is getting married! Kira good news la kan? Tapi kami ada dalam 4 bulan je untuk buat preparation for the big event. HELP!

Ahaks, masa I kahwin dulu, I ambil masa setahun setengah untuk siapkan semua. Baik dari segi kewangan, vendors etc. Ni 4 bulan eh. Tercungap-cungap I mengejar updates dari vendors. Maybe juga korang rasa kenapa la last minute sangat kan? Yer la, tiba-tiba adik dapat kumpul duit hasil dia bekerja gigih akhir-akhir ni. So bila duit cukup, boleh jalan!

I think adik I bertuah la juga. Maybe sebab dia lelaki. Jadi dia siapkan duit je. Benda-benda lain dia taknak ambil port. Dia tau kitorang pilihkan. Senang je mamat ni. I pulak yang sibuk nak update dia. Ye la, dia yang nak kahwin. Kena la tanya pendapat dia. Kalau ikut taste kita, takut menyusahkan dia pulak. Cuma tang nak buat preparation tu agak susah sikit sebab kami pun dah duduk rumah lain-lain. Nak berbincang apa-apa, through FB dan phone je. Apa-apa hal, nak kena tunggu semua orang balik rumah. Balik raya ni, dah busy duduk berbincang dengan catering dan mak andam pulak. Time is running out sebab semuanya kena bagi setel by this month.

Nasib la ko ada papa, mama dan dua orang kakak.

4 scribble(s):

Irfa said...

dh lama umah kami xde kenduri kawen..tertunggu2 jugak ni.last kenduri ialah 5 tahun lepas,adik lelaki aku.skrg aad 2 adik tgk tunggu giliran,moga cepat la sampai jodohnya.amin

Ely Hasrul said...

aku dulu cengitu gak.. buat2 xtau aje ngeee hihihii

patu time kenduri org dok tahniah kat kakak aku sbb org ingat dia yg pengantinnnye.. -___- tu la time pilih baju xmo ikut, xpasal kakak aku lagik santek .. ciss

Maria Menado~ said...

oh, bertuah adik sis. :)

Liz said...

Irfa> hehe.. bila dah lama takde kenduri kahwin, mmg rasa excited kan?

Ely> hahaha. jarang pengantin perempuan buat tak tau. selalunya semua benda dia nak pilih

maria> yeah, he's the lucky one

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.