Wednesday, October 03, 2012

Selamat Hari Lahir, anakku

I "berhutang" kek ni dengan anak I sebab masa sambutan (untuk family) bulan lepas, I beli kek di kedai je. Tak sempat nak buat sebab busy buat preparation untuk open house. Bila jiran-jiran tengok kek yang I beli, ramai yang ingat I buatkan untuk Batrisyia. Jadi bila I kata I beli kek tu, diorang gelak kerana tukang buat kek pergi beli kek kat kedai.Adus, tak sempat nak buatkan kek untuk anak sendiri.Tapi takpe la. Her actual birthday is on 2nd October. So boleh buat kek untuk dia :)

Dulu ingat nak buatkan Rainbow Cake untuk dibawa ke daycare. Kanak-kanak mesti suka tengok kek yang berwarna warni. Tapi lepas tu, I ubah plan.

Move over Rainbow Cake. I have something new for my beloved daughter.

Kit Kat Cake! 

I'm quite happy with this cake. It's simple tapi berjaya buat kawan-kawan Batrisyia senyum. Malam sebelum tu, Batrisyia teman I buat kek dia. Lewat juga mula buat kek ni sebab I kena siapkan order untuk Carrot Cake terlebih dahulu. Lepas tu, baru Batrisyia tolong I. Bukan tolong buat tapi tolong tengok.

Dia sangat excited bila tengok kek ni siap. Lebih-lebih lagi bila nampak M&M yang memenuhi atas kek. Ye la, selama ni umi dia memang control bab keropok, coklat dan gula-gula. I rela marah dan tengok dia menangis daripada dia mengadap semua tu. So let give her a cheat day. It's her birthday, anyway!

Mata dah mengantuk tapi tetap mau buat pose

Kebetulan, abi dia pulak kerja overtime malam tu. Setia dia menunggu abi balik sebab nak tunjukkan kek yang dia 'buat'. Dah tengah malam, abi tak balik lagi. Telefon pun tak berangkat. I pujuk-pujuk, baru dia nak tidur. Elok 5 minit dia tidur, ting tong bunyi loceng rumah. Dah balik pulak abi dia. Terus dia terjaga. Dia tarik abi dia ke peti ais. Bad move sebab abi dia terus ambil beberapa biji M&M dan makan. Isk...

Selamat Hari Lahir, anakku.

10 scribble(s):

CikLily Putih said...

k liz, buatkan untuk kita... teringin sunGGuh bila menenGoknya la

ska said...

happy birthday batrisyia! semoga menjadi anak yg bijak & solehah.. :)

Liz said...

Cik Lily> hehehe...kalau confirm nak next week, PM kat FB eh.thanks.

kd> thanks kd!

fiza said...

Bukan bebudak jer yg senyum, aku yg tengok kek tu pon rasa teruja.

♪♫Happy belated birthdat Batrisyia♪♫
Smoga membesar sebagai anak yg solehah, sihat tubuh badan dan bijak pandai.

icaziesyira said...

happy birthday sayang.
lama aunty x visit.
Semoga jadi anak yang solehah.

Liz said...

fiza> thanks fiza!

icaziesyira> thank you!

Irfa said...

comelnya kek itu :)

Liz said...

kek nya simple je

intan izzaty said...

Kt mne ye nk tempah kek mcm nie

Liz said...

intan izzaty > kek tu saya buat sendiri :)

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.