Friday, October 19, 2012

Kamera AES membebankan rakyat?


Apabila terbaca status kawan di FB tentang kamera AES ni, I terfikir la juga. Dia mengatakan AES ni membebankan di mana rakyat terpaksa sediakan bajet untuk bayar saman AES sedangkan gaji yang ada ni pun tak mencukupi.

Rasanya pemikiran sebegitu kurang matang. Opps, jangan marah I. Tahukah korang dalam pada negara-negara lain di dunia mencatatkan kadar penurunan dalam kemalangan jalanraya, terdapat 3 negara yang mencatat kadar kenaikan? 3 negara tersebut ialah Argentina, Kemboja dan Malaysia. Erk, Malaysia boleh?

Ini bukan sesuatu yang patut dibanggakan. Ini juga bukan sesuatu yang menghairankan, betul tak? Tengok saja sikap pemandu di Malaysia. Bukan semua tetapi ada segelintir pemandu yang kurang mengikuti peraturan di jalanraya. Paling obvious, memotong kenderaan sesuka hati tanpa memberikan signal terlebih dahulu, memandu lebih perlahan dari had laju yang ditetapkan dan memandu lebih laju dari had laju yang dibenarkan.

Cakap tentang AES ni, tau tak bagaimana ia beroperasi?

- AES berupaya mengesan dan merakam secara automatik sebaik saja mana-mana kesalahan lalu lintas dilakukan di kawasan tersebut.
- Maklumat ini akan terus dihantar secara real time ke Pusat Kawalan AES. Ia bertujuan untuk mengenalpasti pemandu dan pemilik kenderaan terlibat. Ia akan cross check dengan data pangkalan JPJ.
- Saman akan dikeluarkan dan dihantar melalui pos kepada Orang Kena Saman (OKS).
- Sistem ni juga akan menghantar maklumat kepada pihak mahkamah in case OKS taknak bayar saman dan perkara ni dibawa ke mahkamah.

Setakat ni AES hanya merakan kesalahan melanggar lampu isyarat merah dan memandu melebihi had laju je.

Kenapa I kata kawan I kurang matang? Kita bercakap tentang perkara yang kita boleh elak. Saman tu boleh dielak dengan cara tidak melanggar lampu isyarat dan tidak memandu melebihi had laju yang dibenarkan. Bila memandu, kita kena alert dengan had laju. Ingat tak masa kita ambil lesen memandu? Masa training, kita akan ikut jalan yang kita akan guna masa exam. Kita alert kat mana nak laju, kat mana nak perlahan, kat mana nak bagi signal. So bila sampai waktu exam, awal-awal kita dah tau kat mana nak laju, kat mana nak slow, kat mana nak berhenti.

Kenapa sekarang kita tak boleh buat macam tu? Kenapa kita tak boleh alert dengan had laju di jalan yang kita lalu tiap-tiap hari? I bukan cakap kosong. Ala, I pun pernah kena saman 2 kali kerana bawa kereta melebihi had laju. Hihihihi, tu cerita tahun 2003. Tu pun sebab tak tau. Sepatutnya tak boleh lebih 80km sejam, I bawa cecah 95km sejam. Bila saman sampai, baru tau. Bila tengok balik jalan tu, papan tanda had laju tersorok di sebalik pokok yang tinggi merimbun. Adakah itu salah I? Tapi bila dah tau, kita pun tak la bawa melebihi had  laju lagi.

Therefore, be alert dan bawa ikut had laju yang dibenarkan.

Ada pulak yang kata, berbahaya kalau orang tu tiba-tiba tekan brek semata-mata taknak langgar lampu merah. Let say dia berjaya berhentikan kereta, silap-silap kereta belakang yang melanggar kereta dia. Kalau ikut AES, kita hanya ada 2 saat sebelum lampu kuning bertukar ke lampu merah.Jom fikir secara rasional. First, kemalangan boleh berlaku jika:

- Jarak kenderaan antara satu sama lain terlalu dekat.
- Pemandu memandu laju walaupun dia tau kawasan tu ada traffic light.

Kenapa nak kena memandu laju di kawasan yang ada traffic light? Dulu-dulu, dah terbiasa nak langgar lampu merah. Ala, rileks la. Kalau jalan kita dah lampu merah, jalan lagi satu belum lampu hijau lagi. Sempat je nak redah. Mentalilti sesetengah pemandu dah di set macam tu.

AES ni bagus kerana ia meningkatkan Perception of Being Caught (POBC). Bila kita takut kena saman, kita akan bawa dengan lebih berhati-hati. Seterusnya boleh menurunkan kadar kesalahan dan kemalangan di jalan raya. Betul atau tidak? Cause and effect. Kalau tengok kepada kajian antarabangsa, AES dapat mengurangkan kematian akibat kemalangan jalanraya antara 17 peratus ke 71 peratus.

Cuma satu yang I rasa tak patut. Kerajaan tak patut umumkan lokasi di mana AES dipasang. Ape la. Kalau macam tu, baik tak payah pasang. Bila orang kat lokasi AES, automatically dia jadi pemandu yang berhemah semata-mata taknak kena saman. Kat tempat lain?

Marilah sama-sama kita menjadi pemandu yang lebih berhemah di jalanraya. Selama ni kita tengok berita kemalangan jalanraya dan kita tumpang simpati. Tiada guarantee ia tidak akan berlaku kepada kita kerana kita mungkin mati di jalan raya akibat kecuaian pemandu lain. Itu kena ingat.

5 scribble(s):

anie said...

salam..

agree with u 100% ;)

maisy said...

Location AES di bgtahu mungkin semua tu red spot-tempat jem or byk xcident or tempat org biase bwk laju...sebab bukan tujuan pasang AES utk dpt untung..tp utk safety..so bila org ramai berhati2 kat tmpat AES juga,bagus utk keselamatan org ramai dan driver sendiri...

The rest agreed with the content..ye lah..sape buat retilah tanggung..jgn kerana kebiasaan kita yg pelik dr norm(cth suke kejar lampu hujau)..pastu nk kata mende2 selamat mcm ni membebankan..

my thought la...

Liz said...

anie> waalaikumsalam. thanks for reading this.

maisya> mmg kebanyakan lokasi tu tempat orang bawa laju, ye tak? mmg red spot pun. tu la, bila ada yang kata AES dipasang utk bagi kerajaan dapat untung hasil dari saman tu, pelik la juga. sampai benda ni pun nak dipolitikkan.

ska said...

Aku nk komen kat latest entry, tp tak boleh. So kat sini aja..

Happy birthday liza. Semoga ko murah rezeki n berbahagia selalu.

Liz said...

kd> thanks kd. mmg sengaja disable comment

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.