Thursday, September 20, 2012

Short trip to Cameron Highlands

It's going to be a post with a short notes and many photos! I'm not feeling very well. Jadi, tak dapat nak menulis banyak-banyak.

Cheras family decided to spend some time at Cameron Highlands last weekend. So we tagged along eventhough 8 years ago, I was kinda swear that I won't go to Cameron Highlands anymore. I will let you know why.

So ni antara gambar-gambar kat sana. Short note heh!

At BOH Plantation. Turun kereta, terus nampak 3 cik adik manis ni. I cakap, lawa minah-minah ni. Hubby boleh cakap, "Mana? Tak la, mana ada sexy". And I was like, "Err, what? Liza cakap lawa, bukan sexy". Ape la... mereka sweet. Mereka tertunggu-tunggu kat tepi jalan sebab nak tumpang orang. Sempat bergambar dan tanya mereka dari mana. Mereka dari Belgium dan akan pulang ke sana pada malam tu. So tolong tahankan 4x4 untuk mereka.

This is Barbie and Bunga Raya :)

Ladies and girls tapi tak cukup korum. 

Guys and boys tapi tak cukup korum. 

Ni masa menapak naik ke BOH Tea Centre


Macam-macam gaya!



Ni siapa yang suruh bergambar sebelah paket teh ni T_T

Yang bawah-bawah ni pulak gambar takde motif.




Jalan sangat sesak sebab public holiday. Dari Ringlet ke Tanah Rata ambil masa 4 jam. Fuh, penat. Nak tau kenapa I taknak pergi Cameron Highlands? Sebab dulu, I muntah dan pening kepala di sepanjang perjalanan naik dan turun. Muntah waktu turun. So kali ni, memang I standby plastik muntah awal-awal. Beli minyak cap kapak. Tapi masa naik, I tak muntah. Seksanya kena masa turun. Kalau dulu muntah sekali je, kali ni I muntah 2 kali sepanjang turun dari Cameron Highlands, sekali masa dah masuk tol PLUS dan sekali lagi bila berhenti kat Slim River. Habis isi perut semua keluar.

So bak kata Taylor Swift yang telah di "twist" kan..

I am never ever ever going back to Cameron Highlands :)

2 scribble(s):

fiza said...

Bestnya dpt bercuti dgn family. Cantik2 gambar nih. Ko tak sihat erk. Smoga cepat sembuh.

Psttt...ko gi umah ely tak?

Liz said...

fiza> Tak pegi la sebab aku balik rumah parents kat seremban. Ko pergi ke? Dia buat Back Room Sale je kan?

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.