Wednesday, September 19, 2012

For the time being

Batrisyia : Umi, Tisya nak adik!
(cricket)
Batrisyia : Uuumiii!!
Umi : Yer
Batrisyia : Tisya nak adik!
Umi : Nak boy ke girl?
Batrisyia : Nak girl.
Abi : Boy la. 
Batrisyia : Tak boleh. Tisya girl. Adik Tisya girl. Tisya nak main Barbie dengan dia.
Umi :  Nanti laaa.
Batrisyia : Cepatlah. Tisya nak adik.
Umi : Adik Tisya ada tunggu kat syurga. Kakak/Abang Tisya pun ada kat sana.
Batrisyia : Syurga? Kenapa? Dia taknak main dengan Tisya?
Umi : Takpe. Nanti Tisya jumpa diorang ye.
Batrisyia : Kat syurga ada playground? Haa, nanti Tisya main buaian, main gelongsor. Haa, seronok!
Umi : Ok. Kat syurga macam-macam ada.

Bila anak dah petah berkata-kata, macam ni la jadinya. Kita jawab sikit, dia tanya lagi.. dan lagi sampailah dia puas hati.

For the time being, baginya syurga tu macam playground.
For the time being, dia nak sangat ada adik.
For the time being, Allah belum nak bagi lagi kat dia.

Batrisyia,

Kamu masih ada abi dan umi yang sentiasa meletakkan kamu di tempat yang tinggi.

2 scribble(s):

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Salam dear,

maaf kalau pertanyaan saya ni menyinggung hati awak...
awak pernah miscarriage dua kali ke?
saya faham perasaannya mcmana..sbb
saya pun baru je keguguran 2 minggu sebelum raya yg lalu...
sekarang Doctor suruh rest dulu...
sbb baru buat D&C kan...
Hopefully ada rezeki kita di masa akan datang...insyaAllah....

Liz said...

Salam Erin,

It's ok.
Yups, dah 2 kali miscarriage.
First tahun 2007. Kali kedua hampir 10 bulan yang lepas.
Takziah untuk awak juga.
Saya rasa awak mesti faham perasaan saya.
Sama-sama la, semoga rezeki anak itu ada untuk kita di masa akan datang. Amin.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.