Tuesday, August 14, 2012

Catwalk biskut raya tahun ni

Tahun ni, target untuk buat biskut raya sendiri tercapai. Dalam resipi yang I pilih, ada satu je yang I tak buat iaitu Biskut Green Princess a.k.a Biskut Dahlia berperisa pandan yang diterap dengan acuan semperit, kemudian dicelup dalam white chocolate dan akhirnya ditabur dengan manik kecil berwarna warni :)

Ni yang sempat I snap. Tak semua sebab dah masuk balang. Mana yang sempat je.

Chocolate Chips kesukaan Batrisyia

Suji Brunei... memang sedap!

Chocolate Oats kesukaan hubby

Biskut Oren yang rasanya biasa-biasa aje tapi bila buka penutup balang,
wahhh... bau orennya menusuk!

Biskut Puteri Salju

Kalau nak rasa semua jenis biskut, kena datang rumah :)

4 scribble(s):

Maria Menado~ said...

Banyaknya kuey da buat... kite tak buat kuey raya taun ni.. beli aje.

Liz said...

maria> nak jimat la dik. so buat sendiri. kalau beli, RM kena standby banyak

Irfa said...

rajin jugak awak buat kueh..saya apa kueh pun lom beli lagi..tu ari beli sebalang kariapap mini..dah abis makan

Liz said...

Irfa> eii, tak la rajin sgt. gigih je kot. tu pun buat hujung minggu. karipap mini? eii, nak! saya puas cari. tak nampak yang ok nak dibeli

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.