Thursday, June 07, 2012

Sometimes, it's worth to wait

I felt reluctant to watch this movie because I’m so in love with the book. I taknak lepas tengok, I rasa kecewa. Mana mungkin kisah tu dimasukkan dalam filem berdurasi kurang 2 jam.

Tapiiii…. One day I minta hubby download One Day. Filem ni tak keluar kat Malaysia. Setahun tunggu DVD, pun tak muncul-muncul kat rak kedai. Maka, download je guna Unifi. Pantas!

Ok, this is a love story. Tapi tak berapa nak love la sbb actually, Dex dan Em ni kawan baik. So awal cerita memang kawan baik yang berkongsi susah senang dan masalah. This is the main reason why I read the book.


Malam kelmarin layan masa hubby dan Batrisyia pergi main badminton (Hubby je yang main. Dengar khabar, anaknya menyapu court dan menconteng kaki dia dengan pen hitam yang diberi oleh abi nya). Elok layan sorang-sorang sebab I sorang je yang dah baca buku nie.



Tak menyesal tengok. Ok, ada scenes yang boring dan lebih seronok dibaca di buku. Tapi di sesetengah scene yang lain, I lagi rasa terkesan di hati bila tengok movie. Sumpah mengalir air mata tengok Dex terbaring kat tilam dan terbaring kat lantai rumah. Dex.. why.. why?? Paling touching masa akhirnya Em berlari dapatkan Dex semula. Masa tu rasa macam “Oh my… at last!!!”. Kat buku tak rasa camtu pun.


Yang dah baca buku, mesti tau apa jadi. Yang tak baca buku, bersedia untuk terkejut. Tapi ending part movie ni sweet la juga. Walaupun kita sedih, Dex sedih tapi memori tu buatkan kita rasa mereka bahagia.


Sometimes, it’s worth to wait for love :)

6 scribble(s):

*azni* said...

a'ah..best cite ni..sy beli dvd jer tp tak penah baca buku dia..yg tak best bila em meninggal,dex terus mcm lost je..huhu..

Liz Rohaizat said...

azni> kalau tanya saya, movie ni boring sikit. buku memang best! kat movie tunjuk sikit2 je.

semut-terbersin said...

i dah tengok muvie ni! tak pernah baca buku, i suka sbb pelakon dia! bezz jugak cite ni sbb tertanya2 ape jadi sebenarnye..

Liz Rohaizat said...

Ila> sila baca buku. memang best!

-makcik anon..keh..keh...- said...

mana u selalu dpt buku cerita yg best2 ek? mana u tau buku tu best...

boleh tak u buat list buku best yg di baca dalam blog u ni as reference..
i minat baca buku.. tapi bila pegi bookstore taktau nak beli buku apa...baca synopsis je.. last2 kuar tangan kosong je....

Liz Rohaizat said...

makcik anon> awak beri inspirasi utk saya buat entry. nanti saya bg penerangan lanjut. insya Allah esok. thanks!

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.