Friday, June 08, 2012

Besarnya nilai wang syiling di matanya


Ni kisah hari Isnin lepas. Lepas balik dari kerja, I pergi kedai bakeri untuk tambah stock kat rumah. Banyak yang dah habis. Kat area tu ada Pizza Hut. I turun dari kereta. Hubby dan Batrisyia tunggu dalam kereta je. Bila I dah siap, Batrisyia tengah merayu-rayu kat abi dia. Kat tangan, tergenggam wang syiling. Dia sibuk cakap, "Boleh... Tisya ada banyak duit!"

Rupanya dia nak pergi Pizza Hut. Aduh, tak boleh.. tak boleh sebab malam tu, ada customer nak ambil kek. So I cakap la, duit tu tak cukup. Dia kata cukup.

"Ni ada 3.. 4.. 5.. 10 ringgit!". Hakikatnya, gambar di atas tu berapa sangat la kan? Pujuk-pujuk, lagi dia meraung. Last-last, dia turun dengan abi dia. Pergi beli pizza paling kecik yang ada 4 slices tu. Balik rumah, dia makan dengan gembiranya.


Hai cik adik manis ni!

4 scribble(s):

nieda said...

cik adik manis teringin sgt nk mkn pizza tu.

Liz Rohaizat said...

nieda> padahal baru mkn pizza. suka sgt kot

ashikin said...

Salam kenalan.. nice blog... i follow u, follow me too ya! :)

Liz Rohaizat said...

ashikin> hi dear! welcome.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.