Friday, May 04, 2012

Pizza Hut.. seriously?

"Specially roasted drumettes served with carrot and cucumber sticks along with Cool Lime Dip."

Bulat-bulat I tiru dari menu dia.

Ni yang I dapat.

Di manakah carrot,cucumber sticks dan Cool Lime Dip? 

Bila I minta, ni yang I dapat.. SOS CILI. Minta dia Cool Lime Dip YANG SEBENAR. Lepas tu baru dapat. But still no sign of carrot and cucumber sticks.

Ayam memang sedap. Kan bagus kalau ada carrot and cucumber sticks. Boleh ratah.

12 scribble(s):

Cik Sibuk said...

salam,
aik..macam gini mana bole..kita bayar sekali untuk sayur2 & dip tu kan..
patut leh dpt diskaun la cengginii..

-makcik anon..keh..keh...- said...

Quality pizza hut sekarang ni mmg mengecewakan... try order spageti olio... udah la mahal... macam itu aje yg kita dapat ??? katanya dia masuk dlm microwave aje... so imagine lah mcmmana rupa dan rasa spagetti tu.....
kalau takat barang masuk microwave, harga kena berpatutan laa kan...sesuai dengan quality makanan yg kita dapat tu...
saya pun pantanggg sangat kalau dlm menu tulis lain, dapatnya lain...

-makcik anon..keh..keh...- said...

tambahann..
did you know kita boleh buat aduan kepada pizza hut/kfc... masuk dlm web dia aje.. masuk tarikh kejadian, masa..dan tempat dan .. complaint..complaint..complaint...

pernah sekali complaint psl satu cawangan pizza hut sbb dia serve breadstix yg cm sejuk ..dan biasalah, dah sejuk tu liat/keras sket laa kan roti tu... mmg tak puas ati.. bila komplen, rasanya dia masuk microwave aje.. sbb masih rasa cm sejuk/liat...

patutnya kita dapat yg panas2 fresh la kan... so, buat aduan dlm web..

the next time pegi tpt yg sama.. dah ok dah..tak dpt dah roti keras/sejuk tu... diorang serve roti fresh panas2....

Liz Rohaizat said...

Cik Sibuk> mula2, ingatkan nak je panggil balik budak tu dan tanya pasal carrot dan timun. tp sebab dah lapar sgt, makan je la. pekerja kat kitchen la yg bersalah kot. dia x prepare accordingly.

makcik anon> ni kalau rancangan Kitchen Hell, dah kena hantar balik masuk dapur. pasta dia saya jarang order sbb saya rasa mahal. kalau buat sendiri kat rumah, boleh makan beramai-ramai.

thanks sbb bagitau tentang aduan tu. saya masuk FB Pizza Hut tapi tiada ruangan aduan. terlupa nak check kat website dia. dah buat aduan dah :)

*∽ IZAN ∽* said...

Dah lama tak pergi Pizza Hut. The best Spagethi Olio yg pernah makan mmg kat Pizza Hut.. tapi nowdays dah tak jumpa dah 'rasa' yg pernah makan tu.. even Pizza Hut sendiri dah tak dapat nak buat dgn rasa yang sama.. uhuk

Liz Rohaizat said...

kak Izan> Kat PH, saya pernah cuba spaghetti bolognaise dan carbonara je. sedap ke olio dia? setakat saya makan ni, Spaghetti Olio paling best ialah di Marmalade Cafe di Bangsar Village. yumyum

weed said...

ayam dia mmg sedap kan?haha..teringat mase abg aku spent kiterang makan kat kenny rogers pas dia convo hr tu..dia mintak drumstick (ke chicken wing, x ingt) punye set..dah la lapar...skali sampai kat meja...adek aku bantai gelak...hahahaha....dia punye ayam...mcm ayam tu x cukup zat...sangatttt kecik okeh!ko beli sendiri yg mentah..msk sendiri kat umah lagik puas ati...aduyaiii!

Syigim said...

psl makanan xsama dgn menu ni kak pun geram!! false advertising! :P kalau komplen xdpt voucher free ke ;)

maisy said...

kalo aku..aku biar je..sebab tak makan carrot n cucumber..he he he..kalo bab mkn..mmg byk aku kene..price mahal gile ade..mcm2...tapi aku ngn husband wat bodo je...tp kalo buat aduan lg bagus kan..:)

Liz Rohaizat said...

weed> aah. ayam dia sedap. kdg2 bila masak sendiri, mmg puas hati. tapi sesekali, nak juga bawa family makan luar.

kak syigim> dah buat complaint kak. then, HQ called saya minta maaf. kemudian, branch tu called saya minta maaf. tapi tidak la pulak nak offer voucher ke ape. mungkin sbb harga timun dan carrot tu murah kot. uhuks

maisya> kalau tak makan, mmg x perlu rasa tak puas hati. hehe, tapi aku order set tu sbb nak makan semua yg ada dlm set tu. sbb tu bila tak dpt apa yg aku nak, aku complaint.

masyi said...

Jumaat lepas saya makan pizza hut kat seksyen 20 shah alam betul2 sakit hati dengan sikap tak bertanggungjawab pelayannya..pelik tapi benar...saya oder island supreme yang sememangnya kegemaran kami sekeluarga tapi pada malam tersebut kami dapat pizza yang berbau BUSUK!!!yang sakit hatinya boleh pulak pelayan tu kata memang island supreme baunya macam tu...ingatkan kami ni baru 1st time oder??boleh dikatakan setiap bulan kami makan pizza n menu utama adalah island supreme...bila kene marah baru tau cakap memang busuk...aku pelik kenapa dia tak nak terima benda tu busukwalhal bukan aku mintak ganti pun!!!aku memang dah banyak kali tak puas hati dengan service seksyen 20 ni...bila dicerita pada kawan2 rupenya ramai yang terkena...tapi tak delah sampai dapat menu busuk ni...aku nak komen jugak..biar sume orang boikot pizza hut seksyen 20!!!bad service!

Liz Rohaizat said...

masyi> busuk? eiii, kenapa busuk? ada tanya x? masyi, apa kata lodge complaint kat website diorg

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.