Wednesday, May 30, 2012

Nobody Don't Love Nobody

It's so hard to find this book. Takde kat MPH, Popular dan Times. Setakat ni memang tak jumpa. Kalau ada pun, kat Amazon. Tak berapa familiar nak beli kat sana.

Buku ni berkisar tentang kisah benar yang dialami oleh Stacey Bess. Dia ditugaskan di sebuah sekolah di penempatan  untuk homeless family. Sekolah tu digelar School With No Name sebab sekolah tu memang tak bernama. Stacey Bess yang geram dengan situasi sekolah yang tidak sesuai untuk proses pembelajaran telah mengambil inisiatif untuk membela nasib kanak-kanak tu. Dengan sedaya upaya beliau cuba dapatkan perhatian dari Ministry of Education agar memberikan fasiliti terbaik untuk anak muridnya.

Kalau malas nak baca buku ni, korang boleh tengok Beyond the Blackboard. Movie ni dari Hallmark. Diadaptasi dari buku ni juga. I love the movie and I think I will love the book too!

I want this book!

2 scribble(s):

Imee said...

Aku baru nak suggest ko try check kat bookdepository.co.uk . Aku pernah order dari sana, buku2 semua selamat sampai, and free shipping lagi.

Tapi buku yang ko nak ni currently unavailable plak dia tulis.

Liz Rohaizat said...

Imee> free shipping? serious? wah, menarik. hehe, unavailable ke? best seller mmg camtu. kdg2 kena tunggu lama

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.