Tuesday, May 22, 2012

Edisi kek.. yummy!

"Umi, dah la tu buat kek. Main la dengan Tisya"

 Sedihnya bila anak minta perhatian.Kadang-kadang, terpaksa serahkan dia pada hubby. Tapi I akan pastikan I "pulangkan" semula masa-masa tu kepada anak. Rezeki tetap rezeki.. tak kesah la ia kecil atau besar. Tapi anak jangan dilupakan.

Red Velvet Cake yang belum dimekap. 
Erk, mekap camni pun dah sedap masuk mulut. 

Chocolate Moist Cake with Ganache

Nasib baik la Tisya tengah dalam fasa tengok-berulang-kali Finding Nemo. Tak boring dia melayan. Yang tensen nya makcik ni sebab nak menjawab macam-macam soalan. Ni baru 4 tahun. Dah sekolah nanti, tak tau la dia nak tanya apa lagi.

Kalau tensen atau geram dengan anak, I selalu ingatkan diri sendiri. Jangan mengeluh. Kalau Allah tarik balik nikmat dia bercakap, nikmat dia aktif bermain, nikmat dia mengacau kita buat kerja... masa tu baru kita harapkan anak kita kembali seperti biasa. Tu je yg selalu berjaya buatkan I tak terlalu geram dengan anak.

4 scribble(s):

Syigim said...

tak make-up lg pun dahnmpak sedap sbb gebu! ;)

Liz Rohaizat said...

kak syigim> mmg gebu. mkn tanpa cheese pun sedap tapi lagi meletop bila mkn dgn cheese. kat rumah ni semua hantu cheese. jadi kena letak tebal2.

weed said...

bkn mase ngan anak je..mase ngn laki pn same..hehe...

Liz Rohaizat said...

weed> semestinya.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.