Monday, May 14, 2012

The Avengers

Sape tak tengok lagi, sila tengok. Lebih-lebih lagi kalau sebelum ni korang dah layan Iron Man dan Captain America.

Memang best! Walaupun ada ramai superheroes dalam ni, setiap watak  mempunyai keperibadian mereka yang tersendiri. Hulk yang tak berapa hensem dan macho tu pun berjaya ditonjolkan.

Start je, Hawkeye terus jadi jahat. Ape nie? Hehehe... rasa macam tak best tapi bila dia dah kembali ke asal, baru la rasa lengkap team tu.

Sebelum tengok, I rasa watak Thor paling tak menonjol. I mean, setakat demigod tu.. boleh je tengok kat filem Thor yang lain. Lagipun, tak minat tengok lelaki berketak-ketak ni. Ahaks. Tapiiiii... Thor dalam ni, macho nyaa!! Ya ampun hubby. I cakap macho tu sebab dia mempunyai karakter yang tegas. Di kala orang lain berbalah, dia cool je eventhough ada la part yang dia pun menjawab.

Satu-satunya heroin dalam cerita ni ialah Black Widow. Walaupun tidak mempunyai super power macam yang lain, dia juga seorang yang kuat ketika berlawan. Tapi bila penghujung tu,tengok dia hanya membekalkan pistol di tangan, rasa macam kesian pulak sbb tak sehebat orang lain. Hahaha...

Korang pergi la tengok. Memang best!

9 scribble(s):

Syigim said...

kak syigim suka capt america sbb sgt sweet, n so handsome! kak pun tak suka body yg terlalu berketak2, so capt america ni body sedap2 je hahahaha ;)

Liz Rohaizat said...

kak syigim> saya nak puji captain america tapi tak berani kat sini. berani letak kat blog akak je. hahaha... tapi betul, captain america body sedap2 je. dia la paling handsome kan? :p

imee said...

Adakah ko tak tgk movie Thor? Sbb kalo tak tgk, impak relationship antara Thor ngan Loki dlm Avengers kurang sikit kesan dia. Thor dalam movie dia sendiri tersangatttt la hensem lagi macho. Lawak plak tu.

Tapi movie ni memang best dan sangat gembira utk cuci mata huahuahua! Aku sgt gembira diorg masukkan Mark Ruffalo as Bruce Banner, sbb aku sgttttt suka mamat tu. Chris Evans takyah cakap ah, dari Fantastic 4 dulu aku jatuh chenta kat mamat tu haha! And walopun before this tak suka Scarlett Jo, tapi dalam ni dia sgt awesome dan best!

Liz Rohaizat said...

Imee> sah2 aku x tgk Thor sebab x minat ketak2. hahaha. tu la, lps tgk The Avengers, baru terasa nak layan Thor.

Sebelum ni mmg Mark Ruffalo jadi Hulk ke? Kenapa aku rasa mcm org lain? Tapi watak tu mmg sesuai dengan dia la. Ramainya minat Chris Evans. Hahhaa... aku ckp dgn my hubby, mamat ni yang berlakon Fantastic 4. Dia tak percaya. Dia kata kenapa badan dah macho? Ekekeke... Betulll! Scarlett Jo mmg tiba2 jadi tersuka kat dia pulak

Ely Hasrul said...

aku rasa watak hulk best implimen dlm nih lah, serious aku xsuka hulk movies sbb overst and jln cite xbesh tp dlm nih mmg besh sesgt! kitorg bertiga (tmasuk sami) nk tgk berkali2 tp sbb suci xdek sapa jaga, tunggu aje la dvd kuar ermmm...

Liz Rohaizat said...

Ely> Betul! Hulk yang sebelum ni tak best. Tapi dalam ni, aku suka la juga. Tergelak-gelak tengok bila dia dah bertukar (sampai sekarang ingat scene dia tumbuk thor). semestinya aku pun nak beli dvd dia

imee said...

Sebelum ni, kan ada 2 movies Hulk. Dua2 tu pelakon lain2 (and movie directors pun lain2). Tapi apparently Marvel memang dari dulu lagi nak Mark Ruffalo ni jadi Banner, tapi ntah kenapa tak jadi. Yang Hulk movie first tu Eric Bana, yg 2nd Edward Norton.

Aku takleh terima alasan ko tanak tgk Thor tu sbb badan dia ketak2! Bukannya citer tu dia tayang badan! Hahaha

Irfa said...

org cakap best citer..tp belum ada kesempatan lagi nk tgk

Liz Rohaizat said...

Imee> ic. aku tgk yg masa Eric Bana tu. tak best la. tu yang tak minat Hulk. Tapi Mark Ruffalo ni memang sesuai.

Irfa> bagi saya, memang best! tak sabar nak tunggu DVD keluar

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.