Friday, April 06, 2012

What do you want to do before you die?

Let me tell you this : I hate reality TV show.

10 tahun lepas di mana American Idol dan Akademi Fantasi musim pertama berjaya buat I terpaku depan TV, sekarang ni I rasa semua tu dah tak best. Too many reality TV show. Ada yang bagus, ada yang ntahapehapentah. Setakat The Kardashian tu... buat jelik je la.

So bila 8TV keluarkan program The Buried Life (TBL), I memang tak ambil port. Ada la dalam sebulan kot diorg dok promote TBL. Tagline nya sangat simple, "What do you want to do before you die?".. Erk, ada ke orang nak tengok 4 orang lelaki nie?

Jonnie, Duncan, Dave, Ben and Penelope.
Bas pun ada nama eh.

I memang taknak tengok tapi sebab 1st episode ada Taylor Swift, I nak tengok! Teruk tak? Hahaha. Well, episod tu berjaya buat I sukakan mereka. Bukan sebab Taylor Swift tapi kerana kesungguhan mereka.

Duncan curi masuk ke CMA Award untuk jumpa Taylor Swift

Paling best, untuk setiap perkara yang mereka berjaya buat, mereka akan cuba tunaikan permintaan orang. I think this is the best part. Episod terakhir untuk Season 2 memang best apabila mereka tunaikan permintaan seorang kanak-kanak yang mana ibu bapa mereka telah berpisah dan bapa terpaksa hidup merempat tanpa rumah. Kanak-kanak tu hanya ingin berikan sebuah rumah untuk bapanya agar bapanya tidak perlu lagi tidur di kaki lima. It's an emotional story.

100 things to do before you die? Maybe I should do that list too. (Click here to see their full list). Teringin nak tengok? You can watch all the episodes here : The Buried Life : Season 2 episode

6 scribble(s):

Ely Hasrul said...

dorg mmg besh, penah kuar kt oprah tahun bile ntah, dorg memula buat sesuka lelama buat utk org lain, penah keje kt restoren sbb nk tlg org la etc siap dpt jumpa obama mmg bagus tp aku xpenah tgk program kt 8tv tuh..

Liz Rohaizat said...

aah, Oprah pernah jemput diorg. obama tu masa diorg cuba nak main basketball dgn obama. tapi tak dpt.

mula2 aku rasa diorg ni ntahapehapentah. tapi setiap kali tgk diorg tlg org, aku rasa auwww.

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Liz, nampak mcm best plak rancangan ni...
pkl berapa & hari apa? kat 8tv ni...

Liz Rohaizat said...

Erin> Alamak, malangnya saya terlambat promote. Season 2 dah habis dah. Last week mereka siarkan episod terakhir. Kena tunggu season 3 la pulak.

Tapi kalau nak tgk, boleh check kat MTV website. saya ada beri link MTV di entry ni.

xtau la orang lain tapi saya memang suka tengok sebab diorg inspire saya untuk usaha buat apa yang saya inginkan.

Ila said...

betul tu...dulu kita sgt berdikari kan..rasa nak antar faiz ke asrama tapi rasa macam tak sanggup lah plak nak berjauhan..hhuh

Liz Rohaizat said...

Ila> rasanya boleh kot. hehehe. kalau rindu kat anak, selalulah pegi melawat dia sambil bawak bekal lauk :)

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.