Tuesday, April 10, 2012

Geli melihat mereka tayang body

Last weekend, jiran jemput datang makan-makan sempena kenduri doa selamat masuk rumah baru. Dia duduk kat tingkat atas. Memang I tak perasan sebab rumah dia kat hujung lagi satu. Kawasan apartment tu ada tempat untuk pasang khemah. Selalunya bila ada orang nak buat kenduri, mereka akan pasang khemah kat kawasan antara tempat rehat dan badminton court.

Hubby wasn't around so I berbual dengan jiran-jiran yang lain. Kebanyakan penduduk kat sini muda-muda lagi. Maksudnya, anak mereka pun masih kecil. Ada sorang akak tu, anak dia tingkatan 1. Memang takde kawan kat sana sebab anak org lain masih kecil lagi.

So berbual pasal anak. Pasal kehidupan kat situ. Ramai juga yang gusar dengan kehadiran warga kulit hitam di kawasan tu. Setakat ni, ada satu unit di blok bertentangan didiami oleh warga Afrika. Kat lagi 2 blok pun ada juga. Cuma blok I je masih tiada kelibat mereka.

Baru-baru ni kecoh pasal warga Afrika mati dipukul guard di Venice Hill Condo kan? I dengar kisah penduduk sana, rasa geli! Memang patut kena pukul. Ada penduduk siap cerita. Dia masuk lift. 2 orang warga Afrika himpit dia mcm sandwich sambil raba dia. WTH!

Jadi kami agak risau la juga. Diorang nie, kalau dah mula duduk situ, lepas ni dia ajak geng dia pulak. Sudahnya berkampung kat situ. Kalau duduk diam-diam takpe la juga. Ni baru ada 2-3 kerat pun, kami dah tak berani keluar.

Pagi-pagi dan petang-petang, warga Afrika di unit blok bertentangan akan tayang body kat luar rumah dia. Hanya berseluar pendek, tanpa baju.. sambil tengok kanak-kanak bermain. Jadi, ibu-ibu yang teman anak bermain pun dah tak senang duduk sebab warga Afrika ni akan pandang mereka juga.

Harapnya mereka tak berkampung kat sini.

3 scribble(s):

fiza said...

Liz, kat apartment aku ni pon dah ada warga afrika. Ramai yg tak suka. AKu pon heran apsal lah owner bley sewakan kat dorang nih. Mcm tak tay plak peragai dorang ni mcm mana. Risau gak nih.

p!nkerton said...

tskk rimas kan awang hitam ni. mujurlah putrajaya ni takde. risau tau sbb drg ni napsu mcm semacam sikit huhu..

Liz Rohaizat said...

fiza> nak halang diorg sewakan, susah juga kan? benda ni yg penduduk nak suarakan masa mesyuarat nanti. tak selesa dibuatnya.

fatih> tu la. diorg ni suka buat kacau sikit. leceh je

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.